Жалко! България без Григор Димитров загуби плейофа за Световната група на Купа "Дейвис"


Жалко! България без Григор Димитров загуби плейофа за Световната група на Купа "Дейвис"
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2701 0

България загуби с 1:3 от Казахстан плейофа за влизане в Световната група на Купа "Дейвис". При резултат 1:2 Димитър Кузманов (№179) се изправи срещу 29-ия в света Александър Бублик и имаше отлични шансове, но загуби с 0:2 сета (4:6, 6:7(4).

В първия сет българинът върна пробив за 4:4, но веднага допусна рибрейк и загуби оспорваната част. Във втория сет пък двамата си размениха по два пробива, а при 6:5 Кузманов имаше цели три сетбола на сервис на Бублик, но всеки от тях бе неутрализиран.

Така се стигна до тайбрек, в който само един минипробив при петата точка направи разликата, а опитният Бублик грабна още първата си точка за спечелване на мача.

По-рано през деня Александър Донски и Александър Лазаров направиха така, че сблъсъкът да не приключи без точка за нашата страна. Те взеха третия мач между България и Казахстан за 1:2, въпреки че опонентът направи силна и ключова промяна.

Казахстанците в последния момент включиха най-силния си състезател Бублик в мача на двойки, за да приключат спора с 3:0. Донски и Лазаров обаче се наложиха с 6:3, 6:3, въпреки че Лазаров бе контузен доскоро и нямаше официално изигран мач от 4 месеца насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички