Изумително! Гришо сложи в малкия си джоб Ноле и Алкарас - оглави най-зрелищната класация в тениса (СНИМКА)


Изумително! Гришо сложи в малкия си джоб Ноле и Алкарас - оглави най-зрелищната класация в тениса (СНИМКА)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

9020 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е на 32 години, но въпреки това се радва на един от най-силните периоди в кариерата си. Това потвърждава и много любопитна и престижна класация, която обяви.

Спокойно може да се каже, че тя е и възможно най-зрелищната за всички привърженици на този спорт. Въпросното подреждане се отнася до най-вариативните състезатели. Иначе казано - тези, които предлагат най-разнообразен тенист и използват най-различни удари.

Изследването е на престижното статистическо издание Tennis Insights и бе публикувано в социалната мрежа Twitter (X). Там Григор Димитров е еднолично на върха, като с разлика далеч от него са първите двама в световната ранглиста - Новак Джокович и Карлос Алкарас.

Григор Димитров е най-разнообразният тенисист в Тура

Ето как от Tennis Insight обясняват регламента: "вариация в ударите измерва колко често един тенисист променя изборите си за удар и миксира играта си. Калкулира се, като се сравнява употребата на "основните удари" (форхенд и бекхенд) с използването вариации (слайс от основната линия, къси слайсове, волета, излизания на мрежата и всички останали).

Защо го харесваме толкова? Това показва изборът за удари и стратегия, както и за вариацията при изпълненията спрямо различните тенисисти. Показва как един състезател адаптира играта си в конкретен мач" - пишат от Tennis Insight.

Любопитното е, че Джокович остава доста назад в класирането. Алкарас е четвърти, като пред него са Мусети и Бен Шелтън. След Алкарас пък следват Циципас, Руне и Рууд (на едно ниво), Тиафо, Хуркач, Оже-Алиасим и чак след това Ноле.

Наскоро пък роден тенисист сподели остро към Гришо, че за да е голям шампион, трябва да е голям човек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички