Димитър Кузманов допусна да бъде обърнат от Скатов на старта за България на Купа Дейвис


Димитър Кузманов допусна да бъде обърнат от Скатов на старта за България на Купа Дейвис
Снимка: Getty Images

2301 0

Казахстанецът Тимофей Скатов успя да обърне и победи с 2:1 (3:6, 6:4, 6:3) родния тенисист Димитър Кузманов на старта за България на Купа Дейвис пред почти пълни трибуни на на Българския национален тенис център след 2 часа и 46 минути игра. Двамата професионалисти откриха програмата, а на трибуните отборът ни имаше много фенове, които подкрепиха Мико.

Кузманов започна много добре и проби за 3:1 в първия сет, въпреки че допусна рибрейк, а веднага след това спечели още един гейм от посрещане. Мико запази самообладание и затвори първия сет с успех - 6:3.

Скатов обаче показа коренно различно лице в следващата част. Казахстанецът започна много силно и натрупа аванс от 3:0. Кузманов се върна перфектно, изравнявайки до 3:3, но към края Мико игра сякаш изпитваше физически проблем, което позволи на Тимофей да затвори и спечели с 6:3.

Подобно на втората част Скатов стартира следващия сет с преднина от 3:0, той стигна до 5:1 и сервираше за мача, но Мико успешно отрази мачбол. Последва спечелено подаване от българина преди Скатов да сложи точка на спора отново с 6:3.

По този начин Казахстан вече води с 1:0 на България в Купа Дейвис, Световна група 1. По-късно днес един срещу друг ще се изправят Янаки Милев и Александър Бублик.

*Още новини за тенис четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички