Кузманов: Започваме с тактиките, щастлив съм, че дадох всичко от себе си


Кузманов: Започваме с тактиките, щастлив съм, че дадох всичко от себе си
Снимка: Getty Images

986 0

Един от най-добрите български тенисисти - Димитър Кузманов, сподели мнението си, след като загуби от Тимофей Скатов за Купа Дейвис.  

Срещата на старта за България продължи близо 3 часа, като родният представител претърпя обрат 1:2 (6:3, 4:6, 3:6) от младия казахстанец. 

Кузманов отчете, че е доволен от възможността да даде всичко от себе си пред пълните трибуни. Той не отписва "лъвовете" и е категоричен, че тепърва ще се градят тактики за следващите срещи.

Коментарът на Кузманов

"Много тежък мач - физически и психически. Напълно нормален мач за Купа Дейвис. Винаги са били такива. За съжаление този път не успях да се поздравя с победата, въпреки че последните пъти излизах победител от такива мачове. 

В крайна сметка това е тенисът и трябва да има един победител - този път това беше той. Дадох всичко от себе си до края. Накрая за малко се реши всичко - с един пробив. Изоставах с 5:1 и успях да се преборя, за да докарам нещата до 3:5, но той успя да затвори мача. 

Имах трудности в края на втория и началото на третия сет. Дълга почивка, по време на която успях да преодолея тежки физически проблеми. Всичко това ми се отрази в началото на третия сет. Той натрупа преднина, докато аз се съвзема, но пък и той имаше проблеми. 

Това са такива мачове. Играеш три часа, но съм щастлив, че не се предадох, въпреки трудностите и се борих до края. 

Съперничеството по трибуните е нещо нормално и те също имат голяма подкрепа. Аз не съм виждам този корт пълен от 6-7 години, когато с Григор Димитров играхме срещу Македония. Тогава за първи път беше толкова пълен. Има и много деца. 

Не мисля, че физическите проблеми ще попречат. Не съм за първи път в така ситуация. В миналите години, когато срещите бяха от 5 сета е имало такива неща. Ще видим как мачовете ще се развият и ще мислим тактически как да подходим", обясни родният тенисист. 

Следете всичко най-интересно от Купа Дейвис със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички