Италия постави Джокович и Сърбия на колене и е на финал на Купа „Дейвис“ (ВИДЕО)


Италия постави Джокович и Сърбия на колене и е на финал на Купа „Дейвис“ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1794 0

Италия се класира на финала за Купа „Дейвис“, след като се наложи над Сърбия на полуфинала с 2:1 победи. Така „Скуадра адзура“ ще спори за трофея от неофициалното Световно отборно първенство по тенис при мъжете за първи път 1998 г.

В решителния трети мач на двойки Яник Синер и Лоренцо Сонего спечелиха срещу Новак Джокович и Миомир Кецманович с 6:3, 6:4.

Двамата италианци стояха доста по-добре на корта в Малага и се поздравиха заслужено с успеха. В спор за титлата Италия ще играе срещу Австралия. Финалът е утре.

Синер и Сонего направиха пробив за 4:2 в първия сет. След това затвориха частта при 6:3. Вторият сет протече по-оспорвано, но в крайна сметка италианците го взеха с 6:4, с което спечелиха и полуфинала.

Иначе, в първия мач на сингъл Миомир Кецманович победи Лоренцо Музети с 6:7(7), 6:2, 6:1. Яник Синер обаче постигна невероятен успех над Новак Джокович с 6:2, 2:6, 7:5, за да се стигне до решителния мач на двойки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички