Джокович прати Сърбия в Топ 4 за Купа Дейвис, предстои нов сблъсък Ноле - Синер (ВИДЕО)


Джокович прати Сърбия в Топ 4 за Купа Дейвис, предстои нов сблъсък Ноле - Синер (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1822 0

Световният №1 при мъжете в тениса Новак Джокович постигна втората решителна победа за Сърбия над Великобритания за Купа „Дейвис“. Така успехът на Ноле прати сърбите на полуфинал на неофициалното отборно световно първенство.

Съперник на Сърбия за място на финала ще е Италия. Така в събота се предоставя шанс за нов сблъсък между Жокера и Яник Синер.

За последно Джокович и италианецът спориха за титлата на Финалите на АТР в Торино. Тогава сърбинът триумфира с рекорден седми трофей в битката между 8-те най-добри при мъжете през сезона.

Сега Ноле надделя над Камерън Нори с 6:4, 6:4. Световният №1 не остави съмнение  в превъзходството си и не остави шансове на най-добрия британски тенисист в момента.

Иначе, в първия мач на сингъл Миомир Кецманович надигра Джак Дрейпър със 7:6(2), 7:6(6). По този начин двубоят на двойки стана безпредметен.

Така в събота на корта в Малага в спор за място на финала ще излязат сърбите и италианците. Двубоите се провеждат на кортовете в Малага. Първият мач между представителите на двете държави ще стартира от 13 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички