Позабравена тенис звезда изненада: Даде голямо обещание за кариерата на Григор Димитров


Позабравена тенис звезда изненада: Даде голямо обещание за кариерата на Григор Димитров
Снимка: Getty Images

5244 0

Първата ракета на България Григор Димитров скоро трябва да започне участието си на втория за годината турнир от сериите "Мастърс 1000". Именно на тази надпревара бе дадено голямо обещание за кариерата на 32-годишния българин - макар и то да дойде от друг състезател.

Става въпрос за Денис Шаповалов. Канадецът проби в елита на ранна възраст, но в момента заема 126-о място в световната ранглиста. Той имаше някои проблеми в своята кариера, но все пак все още е само на 24 години и тепърва може да покорява нови върхове.

Най-високото място в света, което е заемал Денис Шаповалов, бе 10-ата позиция. Това се случи на 21 септември 2020 година. В професионалната си кариера има 183 победи и 156 загуби. Може да се похвали с една спечелена титла - в Стокхолм през 2019 година. На турнирите от Големия шлем пък има полуфинал - от Уимбълдън през 2021-ва година.

Още: Лошо: Защо всъщност жребият бе най-жестокият за Григор Димитров - топ 10 се отлага?

Неговата 183-та победа в кариерата дойде в Маями преди часове, когато сломи 75-ия в света Лусиано Дардери след успех с 2:1 сета. А след мача, продължил цели 2 часа и половина, бе повдигната прословутата напоследък тема за бекхенда с една ръка (който и Шаповалов, и Гришо изпълняват).

 

 

Бивш №10 в света предрече: Догодина Григор Димитров ще е в топ 10

Шаповалов със смела прогноза за Гришо

Тенденцията показва, че все по-малко топ играчи (а и цялостно играчи от Тура) използват бекхенд с една ръка, а прогнозите са, че ще намалеят още повече в бъдеще. Все пак обаче Шаповалов даде много смела прогноза, че догодина ще има трима състезатели с бекхенд с една ръка в топ 10.

По думите му това ще са той, Григор Димитров и Стефанос Циципас. "Ще се завърнем, ще се завърнем. Догодина в топ 10 ще бъдем аз, Стефанос и Григор" - заяви той. Шаповалов среща именно Циципас във втори кръг в Маями.

Циципас за бекхенда с една ръка: Ако не бяхме аз и Григор Димитров, този удар почти нямаше да го виждаме

Колкото до сблъсъците между Димитров и Шаповалов, те са се срещали четири пъти един срещу друг и са си разменили по две победи. Канадецът обаче печели последните две срещи помежду им - в Рим през септември 2020-а и в Синсинати през август 2022-ра. А докато се подготвя за старта си, Гришо повтори в Маями най-красивия си "невъзможен" удар за 2023-та година, с който изуми света (ВИДЕО).

Още: Григор Димитров взе огромна сума пари от Индиън Уелс: Тройна разлика спрямо миналата година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички