Лошо: Защо всъщност жребият бе най-жестокият за Григор Димитров - топ 10 се отлага?


Лошо: Защо всъщност жребият бе най-жестокият за Григор Димитров - топ 10 се отлага?
Снимка: Getty Images

13933 0

Дни след финала в надпреварата в Индиън Уелс започва и вторият турнир от сериите "Мастърс 1000" за годината - в Маями. Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи до 12-о място в света преди състезанието, а в Маями има да защитава само 45 точки, тъй като през миналия сезон отпадна в трети кръг от Яник Синер.

Може ли Григор Димитров да се завърне в топ 10 след Маями?

Така му се открива шанс да доближи още така желаното завръщане в топ 10 на световната ранглиста. А вече и жребият за големите турнири ще е доста по-благоприятен, поне на хартия. Защо обаче 32-годишният българин изтегли възможно най-лошия жребий за Маями?

Още: "Любимото ми място": Лолита пак показа, че е близо до Григор Димитров - каза няколко думи (СНИМКА)

Припомняме, че в Индиън Уелс Димитров срещна представител на топ 4 още на осминафиналите. След като вече е 12-и в света, това означава, че потенциално може да срещне някои от първите четирима в основната схема на големите турнири чак на четвъртфиналите. А в Маями дори е под номер 11 в схемата заради това, че Новак Джокович отказа участието си.

Неприятният пълен жребий на Гришо за Мастърса в Маями

Карлос Алкарас дебне Гришо в Маями

За съжаление, жребият отреди на хасковлията да срещне най-лошия възможен избор на потенциален четвъртфинал. А именно Карлос Алкарас, който е в изключителна форма и отново намира най-добрия си тенис. Испанецът е и водач в основната схема.

Самият път дотам на Григор също не е никак лек. Той потегля срещу 44-ия в света Алехандро Табило от Чили или срещу квалификант. В третия кръг, спрямо новия му ранкинг, можеше да срещне само някой измежду поставените между номер 17 и номер 24.

Още: Григор Димитров взе огромна сума пари от Индиън Уелс: Тройна разлика спрямо миналата година

Съдбата му отреди нов сблъсък с Адриан Манарино, когото сломи и в третия кръг на Индиън Уелс. Шампионът от Sofia Open е във формата на живота си и е 19-и в схемата, като поне на хартия единствено Александър Бублик и Себастиан Баес можеше да са по-трудните опоненти на Григор на този етап.

Все пак за осминафиналите може да се каже, че Григор имаше по-благоприятен жребий. Там потенциален най-тежък съперник трябваше да е някой между състезателите от 5-о до 8-о място в схемата. Това са Андрей Рубльов, Холгер Руне, Каспър Рууд и Хуберт Хуркач.

Григор се падна срещу поляка, който е най-ниско ранкиран от споменатите. Освен това се представя добре в сблъсъците срещу него, като е спечелил всеки от четирите мача помежду им.

Тенисистът, който заема мястото, към което се цели Григор Димитров

Още: С "луд" залог: Фен заложи хиляди, че Григор Димитров ще бие Медведев - колко загуби? (СНИМКА)

Алекс Де Минор е на мястото на Григор Димитров

Преди старта на турнира Гришо е на 365 точки от топ 10, където е Алекс де Минор. Австралиецът имаше по-добра съдба при жребия, като на потенциален четвъртфинал изтегли възможно най-лесния съперник поне на хартия измежду топ 4 на основната схема - Александър Зверев. На евентуален осминафинал обаче би премерил сили срещу Холгер Руне, ако няма изненади.

Думите на Медведев за Григор Димитров, след като го победи с куп "подаръци" и грешки

"Всъщност това обичам най-много в тениса": Всички се оплакват от него, а Григор Димитров го обожава

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички