Ига Швьонтек поздрави Каролина Мухова след финала на Ролан Гарос и заяви уверено: Следващата година ще бъде още по-добра


Ига Швьонтек поздрави Каролина Мухова след финала на Ролан Гарос и заяви уверено: Следващата година ще бъде още по-добра
Снимка: Getty Images

2184 0

Спечелилата турнира Ролан Гарос през 2023-та година тенисистка - Ига Швьонтек, се изказа ласкаво за своята съперничка - Каролина Мухова и ѝ пожела "още много финали":

"Поздравления за играта, Каролина. Пожелавам ти още много финали. Беше удоволствие да играя с теб", започна коментара си след триумфа в Париж световната номер 1.

"Благодаря на моя екип, вие спечелихте този турнир. Благодаря и на моето семейство, както и на хората от Полша, които дойдоха да ме подкрепят. Знам, че го казвам всяка година, но аз обичам да съм тук. Това е любимият ми турнир от тура. Сигурна съм, че следващата година ще бъде още по-добра", продължи Швьонтек, която завоюва трета титла от Ролан Гарос.

"Вече мога да ви кажа колко беше труден този турнир. Обичам да играя в Париж, но не е лесно, защото двуседмичните състезания изискват много концентрация и различна настройка. Радвам се за феновете - толкова много дойдоха от Полша и чувствам любовта им. И не става дума само за представянето ми, че печеля вече за трети път. Наистина обичам да съм тук, това е любимото ми място в тура", повтори още веднъж победителката.

Мухова пък, която до днес не бе стигала по-далеч от полуфинал в Големия шлем, бе кратка в своя коментар след загубата:

"Ще бъда кратка, защото ми е малко емоционално в момента... Бях толкова близо днес, но играх срещу една от най-добрите тенисистки - Ига. Искам отново да поздравя теб и твоя екип. Сега за моя тим - когато гледам тези хора, чувствам, че съм победител. Благодаря ви. Надявам се, че това е само началото. Изминахме дълъг път".

*Още НОВИНИ ОТ СВЕТА НА ТЕНИСА ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички