Алкарас отговори: Какво смята за бурната радост и виковете на Джокович, докато той бе с проблеми?


Алкарас отговори: Какво смята за бурната радост и виковете на Джокович, докато той бе с проблеми?
Снимка: Getty Images

8059 0

Един от най-очакваните мачове на Ролан Гарос завърши по възможно най-разочароващия начин. Световният номер 1 Карлос Алкарас и тенис иконата Новак Джокович предлагаха игра на най-високо ниво, но при 1:1 сета се появиха проблеми за испанеца.

Мачът бе доигран и сърбинът постигна победа с 3:1 сета, но интригата тотално отсъстваше, като видимо Карлитос доиграваше срещата затруднено. Все пак той не се отказа, с което заслужи бурни аплодисменти.

В някои ситуации нещата далеч не стояха така с Джокович и публиката, след като световният номер 3 се радваше бурно и дори крещеше на някои от точките си, докато съперникът видимо изпитваше проблеми. Именно за тези моменти бе запитан самият Алкарас, който обаче смята, че е било нормално.

"Не го обвинявам за нищо. Той трябваше да затвори мача. Предизвикателство е да играеш срещу тенисист, който не е на 100%. Играта на съперника може да претърпи спад, но ти не можеш да си позволиш подобно нещо. Вместо това си длъжен да намериш начин да достигнеш до победата.

Стискането на юмрук помага да поддържаш интензитета в играта си и да затвориш срещата възможно най-скоро. Не го обвинявам, че се радваше по този начин на спечелените точки. Истината е, че ако аз бях на негово място и играех срещу човек, който е контузен или не играе на най-високото си ниво, а аз изпитах спад, то бих правил същото като Новак" - заяви Карлитос.

Вижте болезнения момент, в който Алкарас започна с крампите и разбра, че няма да победи Джокович (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички