Страхотно отношение от Джокович към Алкарас: "Той има време да сбъдне мечтите си"


Страхотно отношение от Джокович към Алкарас: "Той има време да сбъдне мечтите си"
Снимка: Getty Images

9025 0

Новак Джокович говори след ценния си успех на полуфинала срещу Карлос Алкарас по време на Ролан Гарос. Тогава сърбинът се наложи с 3:1 сета (6:3, 5:7, 6:1, 6:1 в отделните части). 

Срещата бе белязана от неочаквани медицински проблеми за суперталантът, след като започна да получава схващания по време на третия сет, които му попречиха да бъде на познатото високо ниво.

В интервюто след мача сърбинът разкри, че е опитал да успокои големия си конкурент и настоящ №1 в света при неприятното развитие на срещата и му пожела публично бързо възстановяване. 

Съчувствието на Джокович

"Искрено съжалявам за случилото се с Алкарас. Да играеш мач с такъв залог и да получиш подобни проблеми е последното, което искаш. Мъчно ми е за него, надявам се да се възстанови и да го видим скоро.

В допълнение сърбинът призна, че проблеми е имало и за него, но неговият съперник заслужава аплодисментите след борбата до самия край:

"На мрежата му казах, че пред него има още много време да сбъдне мечтите си. Той е невероятен състезател, заслужава всичките овации и цялата подкрепа. Тежко е, защото не знаеше какво да прави - да се откаже или да продължи. Нека да оценим това, че реши да остане на корта и да се бори до последно. И двамата бяхме на границата на възможностите си.

Аз също не се чувствах добре физически. Първите два сета бяха на изключително ниво, след това мачът вече беше друг. Не трябваше да мисля толкова за това, което става от другата страна на мрежата, а да съм концентриран", обясни Джокович след ценния успех.

Вижте тъгата в Алкарас, когато разбра, че няма да бие Джокович!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички