Григор започва от II-ри кръг в Делрей Бийч, научи възможните си съперници


Григор започва от II-ри кръг в Делрей Бийч, научи възможните си съперници
Снимка: Getty Images

1722 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на корта следващата седмица, след като прие да участва с „уайлд кард“ на турнира на твърди кортове в Делрей Бийч, който е от категория АТР 250.

Българинът е поставен под №3 в схемата и ще започне участието си в надпреварата директно от втория кръг, където ще срещне Джордан Томпсън (Австралия) или квалификант. Австралиецът е под номер 83 в света към момента и се е изправял срещу нашето момче само веднъж. Това се случи на Мастърса в Маями през 2019 г., когато Томпсън победи със 7-5, 7-5.

При победа Димитров ще стигне до четвъртфиналите, където ще го очаква един измежду Максим Креси (САЩ), Джон Милман (Австралия), Тенис Сандгрен (САЩ), Маркос Хирон (САЩ).

За Григор това ще бъде второ участие в Делрей Бийч. Хасковлията дебютира в турнира през 2016 г., когато достигна до полуфиналите, където отпадна след загуба от Раджийв Рам.

За последно първата ракета на България участва на Откритото първенство на Австралия, където отпадна във втория кръг, а наскоро звездата ни пребори за втори път коронавируса. А кой друг българин ще играе в Делрей Бийч четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички