Бивш треньор на Григор Димитров отново ще работи с Анди Мъри


Бивш треньор на Григор Димитров отново ще работи с Анди Мъри
Снимка: Getty Images/Guliver

2366 0

Шотландският тенисист Анди Мъри отново ще работи с Дани Валверду. Венецуелецът, който все още има договор със Стан Вавринка, тренираше с Мъри в успешните му периоди. Заедно спечелиха олимпийски турнир през 2012 година в Лондон, Откритото първенство на САЩ и Уимбълдън година по-късно.

34-годишният шотландец се раздели с дългогодишния си треньор - Джейми Делгадо, в края на 2021-а година, а след това прекрати и опита с германеца Ян де Вит след края на Откритото първенство на Австралия. В Мелбърн Анди Мъри отпадна във втория кръг.

Така че той се е обърнал към Валверду след края на първия турнир от Големия шлем за годината. Двамата са се разбрали да работят отново заедно. Треньорският ангажимент на Валверду ще започне с турнира в Ротердам, който е от веригата ATP 500, и ще продължи до завръщането на Вавринка на корта другия месец.

Мъри и Валверду са най-добри приятели още от тийнейджърските си години и дори са били партньори на двойки, само че венецуелецът се отказва от преследването на тенис кариера и залага на треньорството, като бързо си печели реномето на един от най-добрите тактици.

Валверду стана особено популярен в България, когато работи с ракета номер 1 на нашата страна Григор Димитров. Двамата стартираха съвместното си партньорство през 2016-а и останаха екип до месец май 2019-а година. За това време Григор скочи от 40-о място в ранглистата нагоре, спечели турнира в Синсинати, както и финалния турнир на АТП за 2017-а година, за да завърши под №3 в света.

Съвсем наскоро Анди Мъри призна, че 2022 може да е последната му година в тениса (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички