Страхотно! Няма да е само Григор Димитров - българската следа на ATP Делрей Бийч


Страхотно! Няма да е само Григор Димитров - българската следа на ATP Делрей Бийч
Снимка: Getty Images

1969 0

Както стана ясно - най-добрият български тенисист Григор Димитров е в отлично физическо състояние въпреки прекарания коронавирус за втори път и това ще му позволи да вземе участие на надпреварата в Делрей Бийч. Тя е част от сериите ATP 250.

Димитров получи "уайлд кард" от организаторите и ще можем да го видим на корта съвсем скоро. Любопитното обаче е, че той няма да е единственият носител на българската следа в състезанието, след като ще има такава и в квалификациите за турнира.

18-годишният Виктор Лилов, който през миналия сезон стигна финала на юношеския Уимбълдън и впоследствие дори стигна дебютен финал в мъжкия професионален тенис (на Фючърс). Той е пракарал почти целия си живот в Делрей Бийч, така че не е изненада, че получи покана.

Виктор е роден в Канада, двамата му родители са българи, но е с американско гражданство. Съвсем малка част от детството му е била в Пловдив, но говори българския език. Несъмнено притежава голям потенциал, който може да развие.

За Гришо обаче скоро ще предстоят много тежки дни - следващото голямо предизвикателство за Григор Димитров, в което трябва да бори Джокович, Надал, Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички