20-годишен тенисист: Загубата от Григор Димитров ми помогна много


20-годишен тенисист: Загубата от Григор Димитров ми помогна много
Снимка: Getty Images

2119 0

Младата надежда на Чехия в тениса при мъжете Иржи Лехечка даде интервю пред сайта на ATP. В него той призна, че загубата от Григор Димитров в първия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем (Australian Open) му е помогнала много за развитието.

Както е известно, първата ракета на България започна участието си на Откритото първенство на Австралия именно срещу Лехечка, който преди това бе преминал през квалификациите. Гришо бе сериозно затруднен от чеха, но го победи в четири сета - 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 в отделните части.

Около месец след това Лехечка се превърна в сензацията на турнира в Ротердам, където отново мина през пресявките, а в основната схема се справи с Денис Шаповалов и Ботик ван де Зандсхулп - първите му победи на ниво ATP.

"Разбира се, че мачът срещу Григор ми помогна много. Всеки такъв мач е много добър за мен. Планът ни е да играем такива двубои възможно най-много и да се изкачваме нагоре" - сподели Лехечка по темата.

За Гришо пък предстои нов турнир. На Делрей Бийч обаче Григор Димитров няма да е единствената българска следа при мъжете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички