Следващото голямо изпитание пред Григор Димитров: Ще бори Ноле, Надал, Медведев


Следващото голямо изпитание пред Григор Димитров: Ще бори Ноле, Надал, Медведев
Снимка: Getty Images

1883 0

Съвсем наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров мина за втори път през коронавируса, но въпреки това хасковлията е в топ физическо състояние. Това потвърждава и действието му да приеме специалната покана за участие на турнира в Делрей Бийч, част от сериите ATP 250.

Той ще се проведе между 14 и 20 февруари, а веднага след него ще играе в Мексико на местния турнир в Акапулко, където вече е печелил титлата. Тези две състезания трябва да са генерална репетиция за ракета номер 1 на България за следващото му сериозно предизвикателство.

Става въпрос за първия за годината Мастърс - в Индиън Уелс. През миналия сезон българинът победи световния номер две Даниил Медведев с фамозен обрат и впоследствие стигна до полуфиналната фаза (най-доброто му представяне на този турнир до момента, като по традиция не се представяше особено успешно там преди това).

Ясен е и списъкът от звездни тенисисти, които ще участват на това издание на Индиън Уелс, а той включва Новак Джокович, Даниил Медведев, Рафаел Надал, Стефанос Циципас и още куп топ тенисисти. Към момента се очаква единствено двама от топ 50 да не вземат участие.

Става въпрос за легендарния Роджър Федерер и Кей Нишикори. Както е известно, двамата са с контузии и не е ясно кога ще са готови за игра.

Колкото до Гришо - той завърши миналия сезон по страхотен начин, но към момента не успява да пренесе тази си форма и през този. А вече има ужасно дълъг период, в който Григор Димитров не е играл финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички