Битка между Гришо и доскорошен №1 ще определи единия финалист във Виена


Битка между Гришо и доскорошен №1 ще определи единия финалист във Виена
Снимка: Getty Images

1279 0

Дмитрий Медведев се превърна в съперник на Григор Димитров на полуфиналите във Виена след победа над Яник Синер с 6:4, 6:2 след час и тридесет и три минути. Той очаквано се наложи и се сбъднаха очакванията на букмейкърите, че именно руснакът ще бъде конкурент на първата ракета на България в ключовия етап. 

Световният номер 4, който бе достигнал до големия връх в световната класация, се представи на изключително високо ниво и заслужено спечели двубоя си срещу италианския си съперник, който също не е случаен играч. Именно той спечели две поредни години Sofia Open, а в момента е на 12-а позиция в света. 

Медведев не се е пропукал нито веднъж от началото на седмицата при подаванията си и достигна до осмия си полуфинал за годината. Именно на него ще срещне Димитров на централния корт в австрийската столица през утрешния ден от 15 часа българско време. 

Това ще бъде шестата среща между двамата, като през изминалите пет българинът има два успеха, а именно той е победил за последно. Той се наложи през 2021 г. на Индиън Уелс с 2:1 след страховит обрат, оставил феновете без думи!

Проследете и останалите новини от света на тениса със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички