Григор и финалите: Първи от 5 години, а на клей - от 7, + добрите тенденции преди мача с Джари


Григор и финалите: Първи от 5 години, а на клей - от 7, + добрите тенденции преди мача с Джари
Снимка: Getty Images

2731 0

Този следобед първата ракета на България Григор Димитров играе финал на турнира от АТР в Женева. Негов съперник е чилиецът Николас Джари. Ще можете да проследите финала НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Ще разгледаме цифрите и ситуациите около финалите, които най-добрият ни тенисист е изиграл до момента, с надеждата, че той ще добави трофея в Женева към 8-те си отличия в своя любим спорт.

Първи финал от 5 години

Това е първият финал, на който Димитров се класира, от 5 години насам. За последно той спори за трофей през 2018 г. в Ротердам, когато загуби от идола си Роджър Федерер.

Край на лошата серия

До вчера Григор беше в серия от 11 поредни загубени полуфинали в турнирите, в които е стигал до тази фаза. Тази черна поредица беше прекъсната с победата над австралиеца Тейлър Фриц.

Първи финал на клей от 7 години

Финалът в швейцарския град е първи на клей, на който българинът се класира от 2016 година насам. За последно той влезе в двубой за трофея на турнира в Истанбул, където загуби от Диего Шварцман. Това се случи през април.

Общият брой финали на Гришо

Мачът в Женева е общо 16-и финал за родната звезда. До момента той има 8 титли и 7 загуби. На клей е спечелил само едно отличие - в Букурещ през 2014 година.

Добрата тенденция преди мача

Тази година Григор се представя добре срещу тенисисти извън топ 50. Именно такъв е Джари - 54-ти в ранглистата при мъжете. През 2023 г. тенисистът от Хасково е записал срещу такива съперници 11 победи и само 1 поражение.

А ето с какво изуми, въпреки че загуби, Григор в последния си финал - срещу Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички