Последното предизвикателство пред Григор в Женева се казва Николас Джари (ВИДЕО)


Последното предизвикателство пред Григор в Женева се казва Николас Джари (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5001 0

Николас Джари ще мери сили с първата ни ракета Григор Димитров на финала на турнира от сериите "ATP" в Женева. Чилийският тенисист надви германския представител Александър Зверев със 7:6(3); 6:3, за да си осигури среща с Гришо в решаващата среща.

Джари продължава да бъде брилянтен в Женева и показа, че победата над Каспър Рууд вчера (25 май) не е била случайна. Световният №54 предложи нова наказателна акция от сервис, печелейки 90% от първите си подавания срещу Зверев, записвайки 7 аса. Джари отрази само една точка за пробив от германския си опонент, като спечели първия сет с тайбрек, а във втория реализира единствения брейк в мача при 3:1, за да достигне до успеха.

Григор Димитров и Джари са се изправяли един срещу друг само веднъж до момента в Барселона през 2019 година. Тогава чилиецът надделя с 2:1 сета (2:6, 6:4, 7:6(2). Джари може да се похвали и с факта, че е петкратен финалист в турнирите на "ATP". 

Финалната среща в Женева ще се проведе утре (27 май) от 16:00 часа (българско време) на Централния корт. Родният тенисист Григор Димитров си осигури участие на финала, след като победи Тейлър Фриц. Ето какво заяви той веднага след мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички