Григор Димитров - Николас Джари по ТВ: Къде да гледаме финала на българина в Женева?


Григор Димитров - Николас Джари по ТВ: Къде да гледаме финала на българина в Женева?
Снимка: Getty Images

5237 0

5 години по-късно Григор Димитров излиза отново на финал в турнир от ATP сериите. Днес първата ракета на България ще се изправи срещу чилийския тенисист Николас Джари в заключителната среща в Женева.

Григор Димитров и Джари са се изправяли един срещу друг само веднъж до момента в Барселона през 2019 година. Тогава чилиецът надделя с 2:1 сета (2:6, 6:4, 7:6(2). Джари може да се похвали и с факта, че е петкратен финалист в турнирите на "ATP". Финалът в Женева Григор Димитров - Николас Джари може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

За последно Димитров игра в спор за трофей през февруари 2018 г. Тогава той загуби от Роджър Федерер на турнира от ATP 500 в Ротердам. Малко преди това спечели финалния турнир на Тур-а.

На полуфинала българинът се наложи с 2:1 (3:6, 7:5, 7:6(2) срещу Тейлър Фриц в изключително драматичен сблъсък на Централния корт в Женева. Срещата продължи 2 часа и 55 минути, за да осигури желанания обрат за Григор.

Чилийският тенисист пък надви германския представител Александър Зверев със 7:6(3); 6:3, за да си осигури среща с Гришо в решаващата среща. Световният №54 предложи нова наказателна акция от сервис, печелейки 90% от първите си подавания срещу Зверев, записвайки 7 аса. Джари отрази само една точка за пробив от германския си опонент, като спечели първия сет с тайбрек, а във втория реализира единствения брейк в мача при 3:1, за да достигне до успеха. Срещата може да се наблюдава пряко по Макс Спорт 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички