Григор загуби тежко от Федерер в последния си финал, но изуми с отиграване (ВИДЕО)


Григор загуби тежко от Федерер в последния си финал, но изуми с отиграване (ВИДЕО)
Снимка: Sportlive.bg

4358 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе днес първия си финал от над 5 години насам. Хасковлията ще се изправи срещу Николас Джари в Женева, след като записа силни двубои по време на турнира и осъществи голям обрат срещу Тейлър Фриц на полуфинала.

Къде да гледаме финала Григор Димитров - Николас Джари?

Какво се случи на последния финал на Григор?

Днешният сблъсък ни подсеща, че последният финал на първата ни ракета бе в Ротердам преди 5 години, когато се изправи срещу великия Роджър Федерер. Въпреки че Григор се намираше в добра форма от последните месеци тогава, отново не успя да се противопостави на швейцареца. Маестрото победи категорично с 2:0 сета с 6:2, 6:2.

Шампионът от Australian Open играеше напълно безгрешно, докато българинът имаше сериозни проблеми. Той записа едва 59% на вкаран първи сервис, а на втори сервис спечели 45% от разиграванията. Гришо не достигна до точка за пробив, а на свой ред Федерер реализира 4 от 8 възможности. След двубоя стана ясно, че Григор е имал и здравословен проблем, но не пожела да се оправдава с него.

Едно обаче бе факт. А именно, че двамата впечатлиха с красиви отигравания.  Едно от любимите изпълнения на Димитров е смач с отскок, като този път той надскочи себе си. Българинът отскочи мощно и заби топката с всичка сила в земята при резултат 2:6, 1:3 и точка за пробив пред швейцареца. Минути по-рано обаче Маестрото от Базел също показа, че умее подобни удари, като дори изпълни смача през рамо.  А след финала днес Григор няма да има време за никаква почивка, тъй като започва на "Ролан Гарос", където ще срещне 22-годишен казахстанец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички