Дни след финала в Женева Григор се изправя срещу казахстанец на старта на "Ролан Гарос"


Дни след финала в Женева Григор се изправя срещу казахстанец на старта на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images

1913 0

Мислите на Григор Димитров са насочени изцяло към финала в Женева, където ще се изправи срещу Николас Джари. За първи път от над 5 години българинът ще има шанс да се бори за трофей след силното си представяне в тунира.

Поглед към "Ролан Гарос"

След Женева Григор се насочва към "Ролан Гарос", а първият му съперник вече е ясен. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу представителя на Казахстан Тимофей Скатов в първия кръг на Откритото първенство на Франция, което започва на 28 май в Париж.

147-ият в света Скатов премина през квалификациите, като за влизане в основната схема надигра бразилеца Фелипе Алвеш с 2:6, 7:5, 6:3. Скатов е достигал до №125 в класацията на АТР. При юношите е стигал до №1 в ранглистата.

Срещата между Димитров и 22-годишния квалификант все още няма конкретна дата за изиграване, но със сигурност няма да е в неделя.  При успех на старта българинът ще срещне във втория кръг победителя от двубоя между финландеца Емил Руусувуори и представителя на домакините Грегоар Барер. В третия кръг евентуално Димитров може да играе срещу номер 8 Яник Синер (Италия). А след класирането си на финал Григор бе категоричен, че е изиграл "луд мач", след като содтигна до обрат след близо 3 часа игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички