Григор Димитров загрява за "Ролан Гарос" на турнира в Женева


Григор Димитров загрява за "Ролан Гарос" на турнира в Женева
Снимка: Getty Images

1883 0

Първата ракета на България Григор Димитров ще участва на турнира от сериите АТР 250 в Женева следващата седмица, след като получи покана за основната схема от организаторите. Това ще бъде трето участие на Димитров в надпреварата след 2019 и 2021 година.

"Победителят от АТР Финалите през 2017 и бивш номер 3 в света, трикратен полуфиналист в турнирите от Големия шлем, Григор Димитров остава един от най-харесваните играчи в Тура. Със своя страхотен бекхенд с една ръка неговата игра радва тенис пуристите.

В последните два турнира той записа загуби от Карлос Алкарас и Новак Джокович след здрава битка. Григор Димитров пристига в Женева с голяма амбиция и има оръжията да бъде замесен в битката за титлата". С тези ласкави думи организаторите анонсираха присъствието на българина на турнира.

Водач на схемата в швейцарския град ще бъде четвъртият в света Каспер Рууд от Норвегия, шампион от последните две години, а участие ще вземе още един тенисист от топ 10 - Тейлър Фриц (9).

Турнирът в Женева ще се проведе в периода 21-27 май и ще е последна проверка за играчите преди Ролан Гарос. Откритото първенство на Франция започва на 28 май и ще продължи до 11 юни. Ето как завърши последното участие на Димитров в Женева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички