Джокович обясни срива си във втори сет срещу Григор така: Публиката застана зад него и промени мача


Джокович обясни срива си във втори сет срещу Григор така: Публиката застана зад него и промени мача
Снимка: Getty Images

2957 0

Тенис звездата Новак Джокович направи любопитно изказване след победата си над Григор Димитров на Мастърса в Рим. Сърбинът заяви, че в заключителния сет (той победи след 6:3, 4:6, 6:1) е усетил, че публиката в италианската столица застава на страната на неговия опонент.

Българинът изоставаше с 1:4 и сервираше, за да остане в мача при 1:5. Той пласира форхенд в аут, което изведе опонента му до победата.

"Бях много солиден и можех да затворя мача в два сета. Поведох със сет и 4:2 и имах приличен форхенд в средата на корта при равенство (40:40) на негов сервис. Пропуснах го. Григор държеше добре подаването си. Направих двойна грешка, публиката се включи и застана зад него и, разбира се, енергията и мачът се промениха.

Свалих малко нивото си, но, за щастие, го намерих веднага в първия гейм на третия сет", коментира Джокович, цитиран от tennisworldusa.org.

"Направих този решаващ пробив и прехвърлих инерцията на моя страна. Доволен съм от начина, по който затворих мача", завърши звездата. След загубата Григор получи утеха от страхотна жена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички