Пабло Куевас надви Григор Димитров в завързан мач в Женева


Пабло Куевас надви Григор Димитров в завързан мач в Женева
Снимка: Getty Images/Guliver

9189 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров претърпя загуба от уругваеца Пабло Куевас с 6:7(3), 3:6 и отпадна на 1/4-финалите от турнира от сериите ATP 250 в Женева. Григор се пропука в тайбрека на първия сет, който му се отрази и в началото на втората част, когато допусна единствения пробив в срещата.

Двубоят започна изключително равностойно, като сервиращият играч нямаше никакви проблеми на подаването си. Показателно за това бе, че осем от първите дванадесет гейма бяха спечелени на нула. Единствено при 3:2 Куевас имаше два шанса за пробив, но не се възползва. В тайбрека обаче Куевас категорично надигра Григор и поведе в резултата.

Във втората част Григор започна колебливо и агресивният Куевас се възползва. Българинът допусна първата си двойна грешка в мача и малко след това бе пробит. До края на сета Гришо така и не намери отговор на отличния сервис на Куевас, който за пореден път доказа, че играе отлично на любимата си клей настилка. 

СЕТ 1 

1:0 - Григор стартира отлично срещата и спечели подаването си без да даде точка на своя опонент.

1:1 - Димитров се добра до две точки, но Куевас сервира достатъчно добре, за да вземе подаването си безпроблемно.

2:1 - Още един силен сервис гейм за Григор, в който успя да поведе с 40:0, а след това си позволи да рискува и загуби точка. В крайна сметка българинът затвори подаването си на 15.

2:2 - Силен сервис гейм за Куевас, който не даде точка на българина.

3:2 - Когато Григор подхождаше агресивно в разиграванията, успяваше да вземе превес. По-пасивната му игра обаче позволи на Куевас да стигне до два брейкбола. Димитров все пак успя да ги върне и да излезе от трудната ситуация, спечелвайки гейма.

3:3 - Куевас заби два аса и спечели с лекота подаването си на 0.

4:3 - Григор отвърна по най-добрия начин - със сервис гейм, спечелен също на 0.

4:4 - Димитров изглеждаше нерешителен, играеше назад от основната линия. Това позволи на Куевас да бъде по-агресивен и отново да спечели подаването си на 0.

5:4 - Пореден гейм в мача, който е спечелен на нула - този път на сметката на Григор.

5:5 - Григор впечатли с две чудесни изпълнения от бекхенд, но те не бяха достатъчни, за да завържат гейма. Куевас затвори подаването си на 30.

6:5 - Още един гейм на 0, в който Григор сервира перфектно.

6:6 - Без изненада - и Куевас спечели подаването си на 0. Осми гейм (от общо 12) в сета, който е спечелен на 0.

6:7 (тайбрек) - Пабло Куевас се оказа по-подготвен за тайбрека. Григор започна отлично с чудесен уинър от бекхенд, но веднага след това Куевас стигна до два минипробива и поведе с 1:4. Димитров успя да върне и двата минипробива и да се върне в тайбрека. Куевас обаче пак си върна преднината и успя да спечели тайбрека с 3:7 точки. Григор пък изля гнева си на ракетата, подобно на мача с Надал.

СЕТ 2

0:1 - Куевас запази инерцията от тайбрека и спечели подаването си безпроблемно. 

0:2 (пробив) - Григор допусна първата си двойна грешка в мача, а малко след това дойде и първият пробив в мача. Пабло Куевас успя да надвие Григор и да поведе с пробив във втория сет.

0:3 - В началото на гейма играта на Димитров не вървеше, но две добри разигравания го върнаха в резултата. Стигна се до равенство 40:40, при което обаче Куевас бе безкомпромисен и затвори подаването си в своя полза.

1:3 - Григор показа по-добра игра и най-вече по-успешен първи сервис, който му донесе лесен гейм, спечелен на 15. 

1:4 - Куевас отново бе безкомпромисен на свой сервис и записа поредно подаване, спечелено на 0. 

2:4 - Пабло Куевас се добра до точка за пробив, но Григор я отрази. След известни трудности българинът все пак успя да спечели подаването си и да остане в мача.

2:5 - Григор притисна своя съперник и се добра до първия си брейкбол в мача. Той обаче веднага бе отразен от Куевас, който се измъкна от трудната ситуация и спечели подаването си.

3:5 - Димитров допусна втората си двойна грешка в мача, а Куевас отново се добра до брейкбол. След дълго разиграване Григор запази самообладание и успя да изравни резултата, а след това да спечели подаването си.

3:6 - Безпроблемен сервис гейм за Куевас, който спечели подаването си на 0, а с това и срещата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Съперникът на Григор Димитров - Пабло Куевас, е под номер 102 в световната ранглиста. Двамата ще спорят за място на полуфиналите на надпреварата в Женева.

В сряда Григор стартира с победа участието си на турнира в Швейцария, побеждавайки квалификанта Иля Ивашка. Българинът срещна известни трудности във втория сет, когато не успя да затвори рано-рано мача, но в крайна сметка взе победата.

До момента Григор се е изправял четири пъти срещу Пабло Куевас, като му води с 3:1 победи. Куевас обаче обича да играе на клей - настилката, на която се играе турнирът в Женева. Освен това единствената му победа срещу Григор е именно на клей - през 2015-а в Истанбул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички