Григор Димитров на 32: Какво е постигнал до момента + най-доброто от него на корта (ВИДЕО)


Григор Димитров на 32: Какво е постигнал до момента + най-доброто от него на корта (ВИДЕО)
Снимка: Ivo Pinev / LAP.bg

2032 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров навърши 32 години! Роденият в Хасково състезател празнува рожден ден на днешната дата - 16 май. По този повод ще си припомним някои от големите му успехи, както и компилация с най-добрите му отигравания и моменти.

Успехите на Григор Димитров в тениса

Най-високото класиране за българина в световната ранглиста е третото място. То бива постигнато непосредствено след онзи успех на финалите на ATP, който остава най-бляскавият в кариерата на Димитров.

Григор има 643 мача на ATP ниво, като е спечелил 383 от тях. Загубите са 260. Само показателите му на турнири от Големия шлем пък са 76 победи срещу 49 загуби. Изненадващо или не, но статистиката му за надпревари от сериите "Мастърс 1000" е по-слаба - 118 победи и 87 поражения. Спечелил е осем трофея в кариерата си, като един от тях е от Мастърс.

Статистиката на Григор Димитров

Когато е взимал първи сет в мачовете си, е излизал краен победител в 304 от случаите (и съответно допуска обрат в 57 от тях). Когато пък се е оказвал в губеща роля след първата част - обратът е идвал в 79 от случаите (в останалите 203 губи и срещата).

Към момента се намира извън топ 30 на света - на 33-та позиция. Последният му сблъсък бе срещу все още световния номер 1 Новак Джокович. Гришо успя да спечели един сет, но не и да изхвърли сърбина от Мастърса в Рим.

Григор Димитров е един от малкото играчи в тура, които разчитат на бекхенд с една ръка. Българинът го изпълнява по много атлетичен и красив начин, което прави играта му още по-атрактивна за неутралния зрител. Пред него и треньора му Дани Валверду предстои участие на поредния турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.

По повод рождения ден на Григор Димитров - представяме ви и компилация с някои от най-добрите негови отигравания. Можете да я видите чрез кадрите по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички