Григор Димитров спечели изумителна сума пари на Australian Open въпреки поражението - при рекорден награден фонд


Григор Димитров спечели изумителна сума пари на Australian Open въпреки поражението - при рекорден награден фонд
Снимка: Getty Images

84321 0

Първата ракета на България Григор Димитров изненадващо загуби от най-добрия португалски представител Нуно Боржеш. "Мореплавателя" сломи Гришо с 3:1 сета за близо 3 часа и 10 минути игра и взе втори скалп на поставен в схемата, след като преди това се справи с Алехандро Давидович Фокина с 3:0.

32-годишният българин инкасира първо поражение през сезона. Преди малко повече от седмица той спечели трунира в Бризбън и прекрати сушата си от трофеи (датираща от 2017 година), а на Australian Open се справи с Мартон Фучович и Танаси Кокинакис.

Колко пари спечели Григор Димитров на Australian Open?

Григор Димитров на Australian Open

Още: Покрай Григор Димитров и Australian Open - известен българин се разбесня: Словоблудства от уж успешни хора

Отлично известно е, че турнирите от Големия шлем са най-престижните в тениса. Логично, те носят и най-много точки, като имат и най-голям награден фонд. Колко спечели Гришо от участието си на първата за годината надпревара от това ниво?

Наградният фонд на Откритото първенство на Австралия през тази година бе рекорден - 86,5 милиона щатски долара. Това е с 13,07% увеличение спрямо наградния фонд през миналата година на същата надпревара.

Шапионът в турнира ще получи 3 150 000 щатски долара, което е с 5,888% повече от миналата кампания. Финалистът пък ще бъде възнаграден с 1 725 000 щатски долара (увеличение от 6,15%).

Всички играчи, стигнали до първия кръг, получават 120 000 щатски долара (12,94% повече от миналия сезон), докато за участие във втория получават 180 000 щатски долара (13,31% повече от миналата година).

Гришо приключи в Австралия с баснословна сума

Още: Разиграване, в което Григор Димитров бе копие на Федерер на Australian Open: И студената реакция, която последва (ВИДЕО)

Григор Димитров и Нуно Боржеш на Australian Open

Достигане до третия кръг, където бе спрян и Григор Димитров, носи 255 000 щатски долара, колкото ще получи и Гришо. Това е с 11,88% повече от това, което щеше да спечели преди година на същата надпревара.

Вижте повече за това как Григор Димитров пропиля куп шансове и е аут от Australian Open, след като съперникът изигра мача на живота си (ВИДЕО).

Нереално: Григор Димитров с 2 пъти по-висок шанс за титлата на Аustralian Open - стана сериозно след сензация

Бунт! Григор Димитров и Новак Джокович "поведоха" тенисистите срещу безумно НОВО правило на Australian Open

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички