Нереално: Григор Димитров с 2 пъти по-висок шанс за титлата на Аustralian Open - стана сериозно след сензация


Нереално: Григор Димитров с 2 пъти по-висок шанс за титлата на Аustralian Open - стана сериозно след сензация
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

19687 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава без поражение през 2024-та година. Хасковлията триумфира с трофея в Бризбън, а след това отстрани двама корави съперници на Australian Open, за да се класира за третия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем.

В същото време вече отпаднаха някои сериозни имена, като несъмнено най-голямата сензация бе Холгер Руне. По-малко от две седмици след загубата му във финала от Гришо, сега бе шокиран от 122-рия в света Артур Казо. А това направи така, че Димитров вече е с още по-големи шансове на хартия за мечтан триумф на Australian Open. Това показва и справка в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Джокович, Алкарас и само още 2-ма с по-добри шансове от Григор Димитров на Australian Open

Новак Джокович на Australian Open

Разбира се, големият фаворит за трофея остава световният номер 1 и рекордьор по трофеи от Големия шлем - Новак Джокович. Доста близо до него е и вторият в света Карлос Алкарас. Коефициентът на efbet за сърбина е 2,05, а за испанеца - 3,45.

Още преди старта на Australian Open Григор Димитров бе сред топ фаворитите за трофея. Тогава обаче имаше други седем състезатели, които бяха с по-добри шансове поне на хартия. Един от тях обаче отпадна - Холгер Руне, а други или не показват толкова убедителна игра като българина, или са в по-тежка четвъртина от схемата.

В момента единствените извън Ноле и Карлитос, които са с по-големи шансове, са Даниил Медведев и Яник Синер. И то с уговорката, че руснакът като по чудо не отпадна във втория кръг и обърна Емил Руусувуори, след като изоставаше с 0:2. Именно той е лидер в четвъртината на Григор и двамата биха се срещнали на осминафиналите.

Григор Димитров засенчи мнозина и е с още по-големи шансове за трофея на Australian Open

Григор Димитров изрази бурно радостта си на Australian Open

Коефициентът на efbet за трофей в полза на Медведев е 9,40, а за безценен триумф за Синер - 5,60. Прави впечатление, че вече шансовете на Гришо са два пъти по-високи в сравнение с това, което бяха преди старта. Тогава ставката бе 45,00, а сега тя е 23,00. Толкова е и коефициентът за успех в полза на Александър Зверев.

32-годишният българин ще се изправи срещу 69-ата в света първа ракета на Португалия - Нуно Боржеш. Той отстрани първия поставен играч, който можеше да срещне Григор - 24-ия в света Алехандро Давидович Фокина.

След Димитров като фаворити за трофея попадат и немалко на брой по-високо ранкирани състезатели от 13-ия в света българин. Ето кои са след него и какви са ставките на efbet за техен успех:

  • Алекс Де Минор (номер 10 в света) - 24,00;
  • Стефанос Циципас (номер 7 в света) - 30,00;
  • Бен Шелтън (номер 16 в света) - 35,00;
  • Андрей Рубльов (номер 5 в света) - 45,00;
  • Каспър Рууд (номер 11 в света) - 50,00;
  • Хуберт Хуркач (номер 9 в света) - 60,00;
  • Тейлър Фриц (номер 12 в света) - 90,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички