Разиграване, в което Григор Димитров бе копие на Федерер на Australian Open: И студената реакция, която последва (ВИДЕО)


Разиграване, в което Григор Димитров бе копие на Федерер на Australian Open: И студената реакция, която последва (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

8812 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е фаворит да влезе във втората седмица на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. За целта 32-годишният хасковлия трябва да победи португалеца Нуно Боржеш.

Първата ракета на иберийската страна поднесе изненадата и отстрани поставения "комшия" от Испания - Алехандро Давидович Фокина, като дори го победи с 3:0. Димитров пък сломи местния любимец Танаси Кокинакис - отново след победа с 3:1.

Българинът имаше своите трудни моменти, за които допринесоха и хилядите фенове около корта, която яростно подкрепяха любимеца си. Излишно е да се казва, че в даден момент спряха и да оценяват и аплодират магичните отигравания на Григор.

Още: Нереално: Григор Димитров с 2 пъти по-висок шанс за титлата на Аustralian Open - стана сериозно след сензация

Моментът, в който Григор Димитров показа класа и майсторство в ключова ситуация на Australian Open

Григор Димитров отиграва бекхенд

А мачът по традиция изобилстваше от такива. Едно от тях дойде в изключително важен момент - в четвъртия сет, който се бе запътил по стъпките на третия, който в крайна сметка отиде на сметката на 27-годишния австралиец.

Частта вървеше без пробиви, въпреки че имаше достатъчно шансове за такива (общо пет, от които Димитров не се възползва само в този сет). Все пак, когато се откри "скрит мачбол" в деветия гейм, Григор веднага се възползва, а след това сервира за мача и спечели подаването си на 0.

Начинът, по който стигна до пробива обаче беше страхотен. Той влезе в разиграване с окриления Танаси Кокинакис, а в него показа богатия си арсенал от удари - сечен бекхенд, мощен форхенд, плосък бекхенд, смяна на темпото и посоката. Преди да завърши с изключително красив бекхенд по правата.

Григор Димитров като Роджър Федерер

Роджър Федерер усмихнат

С провеждането на разиграването, а и с уинъра, който е един от най-красивите удари в тениса (бекхенд с една ръка по правата), определено напомни магичната игра на иконата Роджър Федерер. Няма друг тенисист в ATP тура, който да играе по този атрактивен и разнообразен начин.

Още: Бунт! Григор Димитров и Новак Джокович "поведоха" тенисистите срещу безумно НОВО правило на Australian Open

Можете да се насладите на изпълнението чрез кадрите, които са прикачени по-долу в материала. Направи впечатление и хладната му реакция след стореното - дори не се зарадва на така важния и ключов, но и красив, момент. Колкото до това, което предстои за българина - вижте кога и къде по ТВ да гледаме Григор Димитров срещу Нуно Боржеш на Australian Open.

Невежество: Хиляди освиркваха действие на Григор Димитров на Australian Open - не знаеха правилата (ВИДЕО)

Доминация! Върховният втори сет - доказателство за топ формата на Григор Димитров (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички