Григор Димитров: Следващите ми няколко години в тениса могат да са златни


Григор Димитров: Следващите ми няколко години в тениса могат да са златни
Снимка: Getty Images

2150 0

Българската звезда в мъжкия тенис - Григор Димитров, коментира физическата и психологическата си форма преди полуфинала на Мастърса в Париж срещу Стефанос Циципас в днешния ден.

Желанието на Григор в тениса не е титла

"В момента тялото ми "се държи" страхотно, това е най-важното. Нагласата също е добра: ако мога да играя така постоянно, а нямам предвид по време на мача, а седмица след седмица, тогава мога да постигна още повече.

Днешният ден не се различаваше по нищо от предишния: нов кръг със съвсем различен играч. Всеки ден трябва да се адаптирам и успях да го направя през последните няколко дни", започна Григор, цитиран от "Punto de Break".

Предвиди златните си години скоро

"Всеки играч изживява своите златни години. И не само по отношение на резултатите, но и как се чувства в Тура. Кариерата ми имаше много възходи и падения, много успешни и неуспешни сезони. В момента чувствам, че мога да продължа да напредвам. Ето това много ме радва и ме прави много щастлив.

Това ми позволява да кажа, че следващите няколко години могат да бъдат златни. Останалото е въпрос на последователност и надежда, че тялото ще издържи.

Григор не иска да се доказва, а да...

Няма какво да доказвам на никого. Това е моята битка. Понякога се опитвах да докажа нещо, да спечеля или победя някого конкретно. Днес всичко, което правя, го правя изключително за себе си", допълни първата ни ракета. А ето какво каза Григор за мача с Циципас. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички