Треньорът на Григор отличи 2 специални негови изпълнения: Димитров е сред играчите с най-красив тенис


Треньорът на Григор отличи 2 специални негови изпълнения: Димитров е сред играчите с най-красив тенис
Снимка: GettyImages

4001 0

Джейми Делгадо, който е в треньорския щаб на Григор Димитров, обясни как са успели да изградят добра връзка от самото начало, за да се стигне до настоящия успешен сезон. Той допълни, че една от големите цели е била да се завърне в топ 20 и тя вече е изпълнена.

Първата цел е изпълнена

"Беше много важно да установим добри отношения от самото начало и разбиране. Особено, когато предавахме някои трудни заключения в определени моменти. Бързо придобихме визия какво трябва да направим, за да подобри играта си. А това беше много видимо, особено срещу някои от най-добрите играчи. Една от основните цели беше той да се завърне в Топ 20, което ние изпълнихме (б.ред. след успеха на 1/4-финала срещу Хуркач), защото с тази победа той става 15-ият играч на състезанието на ATP. Основната ни цел беше да направим възможно най-добрата настройка за успешна 2024 година, така че да има по-добри позиции в жребия на следващите турнири", заяви британецът.

"Не виждам защо да нямаме амбиции да се върнем на самия връх в класирането. Виждаме, че дори когато той побеждава някои от най-добрите играчи има място за подобрение. Сега той самият е източникът на този оптимизъм и работна етика, които бяха донякъде изгубени през последните години", сподели Делгадо пред сръбския "Kurir".

Григор сред тенисистите с най-красива игра

Освен прекрасен бекхенд топ-спин, Димитров има и страхотен слайс - бекхенд на всички настилки, а Делгадо сподели доста хвалебствени думи за този стратегически удар. "Важно е да се определи до каква степен е оптимално да се играе с него. Мисля, че той го използва много умно сега, за отбранителни цели, но също и да се настрои преди атаката".

Попитан дали моделирането на играта от нулата носи със себе си риск от предвидимост: "В началото беше важно да се подредят основните параметри на играта и колко важно е това за най-добрите играчи в света - като Новак. Това не беше проблем с него – тъй като той е надарен с креативност, има толкова много вариации в играта му. Факт е, че Димитров играе един от най-красивия тенис, а в технически смисъл това за нас означава, че той има повече възможности. Това прави работата с него още по-красива и желаните резултати по-постижими".

А в двубоя с Хуркач Григор отново показа от магичните си удари, а един от тях бе над всички останали. (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички