Григор Димитров за своята следа в ерата на "Голямата тройка": Изправих се срещу всички тях и ги победих


Григор Димитров за своята следа в ерата на "Голямата тройка": Изправих се срещу всички тях и ги победих
Снимка: GettyImages

30448 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се радва на отлична форма и забележителни мачове, които го класираха на полуфинал на Мастърса в Париж. За място на финала ще има балкански сблъсък срещу шестия в света Стефанос Циципас.

До момента първата ракета на България отстрани последователно Лоренцо Музети, Даниил Медведев, Александър Бублик и Хуберт Хуркач. Гришо вече има 40 победи от началото на година, като за последно има такова постижение през силната за него 2017 година.

Григор е благодарен за епохата на тениса, в която е играл

Димитров трябваше да отговори на любопитен въпрос след победата над Хуркач, а именно дали му изиграло лоша шега това, че е изиграл най-добрите си години в ерата на "Тримата големи" - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

"Голямата тройка", знаете ли какво? Радвам се, че бях точно през тази епоха. Изправих се срещу всички тях и ги победих. Разбира се, те ме побеждаваха десет пъти по-често, но аз все още съм част от тази група, която сътвори история в тениса. Това са сред най-красивите години, които този спорт е преживял. Имам късмета да живея в едно от най-добрите времена в историята на тениса". А преди двубоя с Циципас Гришо обяви, че е изключително развълнуван и срещу гръка "няма нищо безплатно".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички