Голямото завръщане на Григор Димитров: От "крехък, слаб и нерешителен" до изстрелването в мечтан сезон


Голямото завръщане на Григор Димитров: От "крехък, слаб и нерешителен" до изстрелването в мечтан сезон
Снимка: Getty Images

3496 0

Специално внимание на Григор Димитров и неговото представяне отделиха и от сръбското издание "Kurir". Споделени много силни думи за българина, като е поместено и интервю с неговия треньор Джейми Делгадо, който от сравнително скоро е в екипа на българина.

"Ако в спора кой е най-добрият играч тази година в тениса не се споменава името на Григор Димитров - той би бил безсмислен", така започва материалът на изданието.

Притежателят на една от най-красивите игри в тура, победителят във Финалния Мастърс в най-силната надпревара в Лондон през 2017 г. и Мастърса в Синсинати през същата година (плюс още 6 титли) - популярният хасковлията Гришо изненада мнозина. Включително новите членове на неговия професионален екип начело с известния Джейми Делгадо. Той успя да стигне от 33-то до текущото 17-о място в ранглистата само за няколко месеца.

Първите стъпки към подобрение в играта на Григор

"Радваме се да работим с Григор по време на втория най-добър сезон в неговата кариера. Когато започнахме да работим заедно в края на миналата година, нещата не изглеждаха добре. Той имаше по-ниско класиране, нямаше необходимото самочувствие и ние се опитахме да повдигнем настроението му. Да посочим какво работи и какво не в играта му", започна Делгадо, който бе дългогодишен треньор на Анди Мъри.

"Той беше трудолюбив, упорит ​​и сега бере плодовете на труда си чрез игра на високо ниво. В началото трябваше да се уредят някои основни неща, а сега той вече е в състояние да добави и агресивност към това. Ние сме доволни от това как изглежда играта му сега и с колко увереност подхожда към нея".

Физиката срещу психиката и обратното

Запитан доколко физическият момент е повлиял положително на психическия – и обратното, Делгадо обясни: "Работихме върху мускулната маса, където Григор добави 5-6 килограма мускули. През декември миналата година той беше крехък, слаб и неспособен да поддържа високо ниво на игра за дълъг период от време. Това беше първата цел, която трябваше да се постигне, за да се създадат условия за развитие на играта му. А ние успешно я решихме за месец-два.

Психологическата част дойде след това и зависеше от това дали той ще бъде достатъчно отдаден, за да играе вида тенис, за който се съгласихме. Както и какви резултати ще постигне, което в крайна сметка се отразява на увереността. В резултат на това мисля, че сега е много по-смел в решаващите моменти, отколкото беше в началото на годината. Сега ми се струва, че без значение дали печели, или губи той създава впечатлението, че вярва в играта си много повече". А самият Григор призна, че се е чувствал късметлия, че е играл в епохата на "Голямата тройка" - Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички