Григор Димитров ще играе за България при участие на ATP Cup догодина


Григор Димитров ще играе за България при участие на ATP Cup догодина
Снимка: Getty Images/Gulliver

2147 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се състезава за България, ако отборът ни вземе участие на ATP Cup. Жребият за третото издание на отборния тенис турнир беше преместен и ще се тегли на 7 декември, вторник. Това съобщи в Twitter журналистът Михал Самулски.

Общо 16 участници ще бъдат разпределени в четири групи за двубоите в Сидни. В момента нашият състав е трета резерва, но според Димитър Кузманов има шанс отборът ни да попадне в жребия, защото около 35% от тенисистите още не са ваксинирани, тоест нямат право да заминат за Австралия.

Следващото издание на надпреварата ще се проведе от 1 до 9 януари в Сидни, Австралия. Според регламента в първата част се провежда груповата фаза, а след това са полуфиналите и финалът.

Припомняме, че Григор Димитров класира страната ни за първото издание на ATP Cup миналата година, като тогава "лъвовете" записаха страхотни победи срещу отборите на Великобритания и Молдова, но загуба от Белгия им коства продължаване към последните осем в съревнованието. През 2021 в надпреварата се включиха само 12 състава, като българският не бе сред тях.

Преди дни Григор направи голямо дарение за гимназия в родния си град Хасково.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички