Защо Шарапова заряза Гришо и правилна ли бе тази нейна стъпка?


Защо Шарапова заряза Гришо и правилна ли бе тази нейна стъпка?
Снимка: принтскрийн

33332 0

Наскоро руски медии припомниха причината за раздялата между звездната двойка в тениса Мария Шарапова и Григор Димитров. Когато стана ясно, че двамата не са заедно, никой от тях не сподели каква е причината за това, но впоследствие руската звезда проговори по темата в своята автобиография. Оказа се, че Шарапова е напуснала българския плейбой, тъй като я е разсейвал в кариерата ѝ и е искала да се съсредоточи върху успехите си на корта.

"Григор разглеждаше албум с фотографии на шампионите на Уимбълдън и попадна на снимка, на която бях в неговия бокс и гледах негов мач. Погледна ме. Имаше сълзи в очите си: "Виждала ли си тази снимка? Ценя я много, защото си в моята ложа и до майка ми." Тогава всичко се обърна. Знаех, че мястото ми не е там.

Трябваше да бъда концентрирана, да се подготвям за двубоите си, за победите и загубите на най-голямата сцена в кариерата си. А тогава гледах този мач само защото бях отпаднала по-рано от турнира. Затова неговите приятни спомени бяха моят кошмар", разкри най-успешната руска тенисистка в книгата си.

Случката е от 2015 г., малко преди Уимбълдън. След това звездната двойка се разпада и всеки тръгва по пътя си. Любопитно е да се отчете дали тази стъпка, инициирана от Мария, ѝ е помогнала и съответно е била правилна. Оказа се, че кариерата на 5-кратната шампионка на Голям шлем е тръгнала от онзи момент стремглаво надолу. След Уимбълдън 2015 до края на годината рускинята стига само до полуфинал в Сингапур, в другите турнири, в които участва, отпада безславно.

През 2016 г. пък настъпва най-големият скандал в кариерата ѝ, когато в организма ѝ е открито забраненото вещество мелдоний и е наказана за дълъг срок. Преди това на Откритото първенство на Австралия Мария успява да стигне едва до 1/4-финал. През 2017 г. звездата участва в 8 турнира, но най-голямото ѝ постижение е титлата в Тянжин, а през 2018-а единственото ѝ постижение е четвъртфинал на Ролан Гарос. През 2019 г. падението на бившата голяма звезда е още по-сериозно - тя достига едва до 1/4-финал в Шънджън.

В крайна сметка след решението си да напусне Григор тя спечели само един трофей, при това не особено значителен. Ако само кариерата е била причината за тази крачка, то може би Мария неведнъж вече е съжалила за това. Иначе двамата запазиха добри отношения, а в книгата си Шарапова споменава и какво ѝ е казал бившият ѝ любим, когато са се чули през 2017 г. в момента между достигането на Димитров до полуфинал в Мелбърн и изтърпяването на наказанието от страна на рускинята. "Най-лошото нещо е, когато получаваш това, от което се нуждаеш, в неподходящото време". Повече за връзката на Григор с Мария и другите му 5 сериозни връзки можете да прочетете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички