Григор Димитров се срина пред мощта на Андрей Рубльов и бе прегазен в Индиън Уелс


Григор Димитров се срина пред мощта на Андрей Рубльов и бе прегазен в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images

13710 0

Ракета номер 1 на България Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на първия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, след като загуби от руснака Андрей Рубльов с 5:7, 1:6. Намиращият се в страхотна форма Рубльов успя да пречупи Гришо в първия сет, а през втората част нямаше съмнение кой е по-добрият играч на корта.

Световният номер 7 записа 13-а поредна победа, макар и да срещна трудности през първата част. Григор бе пробит при 2:2, но в края на сета успя да възстанови равенството, пробивайки Рубльов на нула. Това обаче не повлия на руснака, който веднага успя да запише нов пробив. При 5:6 и сервис на Рубльов Гришо изостана с 0:40, но някак успя да изравни. След това обаче българинът не успя да вкара мача в тайбрек, защото неговият съперник спечели подаването си.

Във втората част Гришо се пропука още при втория си сервис гейм, когато бе пробит от Рубльов. По почти същия начин Григор бе пробит и при следващото си подаване, за да позволи на Рубльов да поведе с два пробива и резултат 1:5 гейма. В следващия гейм руснакът стигна до мачбол на сервис на Гришо, който бе отразен, а българинът спечели гейма. След това Григор стигна до точка за пробив на сервис на Рубльов, но руснакът се справи и успя да затвори мача в своя полза, класирайки се за 1/2-финалите.

СЕТ 1

1:0 - Двубоят започна на сервис на Григор, който поведе уверено с 30:0. Рубльов обаче успя да изравни и да постави под напрежение българина. Гришо обаче се справи и с две последователни точки взе откриващия гейм.

1:1 - Андрей Рубльов бе безкомпромисен и спечели подаването си на нула.

2:1 - При втория си сервис гейм в мача Григор Димитров срещна трудности, след като неговият съперник се добра до две точки за пробив. И двете обаче бяха отразени от Гришо, който успя да спечели подаването си, макар и трудно.

2:2 - Григор Димитров на свой ред се добра до точка за пробив на сервиса на Рубльов при 40:30, но руснакът съумя да се измъкне с три последователно спечелени точки.

2:3 (пробив) - При третия си сервис гейм Григор се пропука. Българинът поведе с 40:30, но Рубльов изравни. След това Гришо отново стигна до геймбол, който не успя да оползотвори. Така Андрей Рубльов на свой ред стигна до точка за пробив, от която се възползва, за да пробие.

2:4 - Андрей Рубльов затвърди пробива, спечелвайки подаването си на 15.

3:4 - Григор сервира перфектно и спечели подаването си на нула.

3:5 - Гришо се добра до равенство 30:30 на сервис на Рубльов, но руснакът се събра и спечели подаването си.

4:5 - Гейм на 30 за Григор.

5:5 (пробив) - В последния възможен момент Григор Димитров успя да върне пробива и да се задържи в първия сет. Рубльов се пропука на началния си сервис, което му изигра лоша шега. Гришо използва бекхенд слайс и минаващ удар от бекхенд по правата, за да спечели две ключови точки и да пробие съперника си на нула!

5:6 (пробив) - В най-неподходящия момент Гришо отново бе пробит. Рубльов успя да се съвземе от предишния гейм, в който бе оставен на нула, за да пробие Григор на 30. Димитров отрази един брейкбол, но при втория нямаше отговор.

5:7 - Рубльов поведе с 0:40 на свой сервис, но след това се пропука и допусна Григор да го изравни с три последователни точки за 40:40. Все пак Рубльов взе следващата точка и от четвъртия път успя да затвори първия сет в своя полза.

СЕТ 2

1:0 - Григор започна втората част със спечелен сервис гейм на 30.

1:1 - Рубльов отвърна подобаващо, спечелвайки подаването си също на 30.

1:2 (пробив) - Димитров тръгна с точка в своя полза, но след това се пропука и позволи на съперника да вземе три последователни точки. Първата точка за пробив бе отразена от Гришо, но при втората руснакът се възползва и проби.

1:3 - Андрей Рубльов поведе с 0:40, а след това Гришо взе една точка, но при следващото разиграване пробивът бе затвърден.

1:4 (пробив- Играта на Григор не вървеше и това особено си личеше на негов сервис. Подобно на предния сервис гейм, и в този Гришо поведе с 15:0, но след това изостана с 15:40. Българинът спаси първия брейкбол, но при втория допусна двойна грешка и бе пробит.

1:5 - Андрей Рубльов затвърди пробива, спечелвайки подаването си на нула.

2:5 - Този гейм се оказа най-дългият в сета. Григор сервираше за оставането си в мача, но при 30:30 Рубльов спечели точката и стигна до мачбол. Все пак Гришо го отрази и след още няколко неуспешни геймбола българинът съумя да спечели гейма.

2:6 - Григор Димитров се добра до точка за пробив, но Рубльов се справи, а след това съумя да затвори мача в своя полза.

ПРЕДИ ГРИГОР ДИМИТРОВ - АНДРЕЙ РУБЛЬОВ

Двамата състезатели са се срещали общо четири пъти до този момент. Две от срещите са спечелени от руснака (на US Open - 2017, и Пекин - 2019 - първата и последната им до момента), а останалите две от българина (на Australian Open - 2018, и в Ротердам - 2018).

Както споменахме, анализатори и букмейкъри определят именно Рубльов като сериозен фаворит в сблъсъка. Трябва да отбележим обаче, че Григор също се намира в най-добрата си форма до момента през кампанията, въпреки че е далеч от серията от 12 поредни успеха на опонента си.

След загубата на Рубльов в Ротердам от Феликс Ожер-Алиасим, руснакът спечели турнирите в Марсилия (побеждавайки Гаске, Пуй, Бонзи и Ожер-Алиасим) и в Дубай (където победи Еванс, Куон Сун, Макдоналд, Хуркач и Весели). В Индиън Уелс до момента пък надделя над Кьопфер, Тиафо и Хуркач - без да загуби сет.

За да стигне до четвъртфиналите пък, Димитров преодоля последователно Томпсън, Бублик и Иснър, като трябва да отбележим, че българинът също няма загубен сет в Индиън Уелс до момента на тазгодишното му издание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички