Григор Димитров се разкая заради едно нещо в националния отбор и отличи балканските тенисисти


Григор Димитров се разкая заради едно нещо в националния отбор и отличи балканските тенисисти
Снимка: Getty Images/Gulliver

1261 0

Сръбското издание "Kurir" обръща специално внимание на Григор Димитров и неговото представяне на Мастърса в Париж. Още преди да стане ясно кой ще е финалът на турнира Гришо бе помолен да обясни защо от Балканите има толкова много успешни тенисисти.

Какво отличава балканските тенисисти от останалите?

"Много бих искал да кажа нещо повече за това и то в професионален смисъл. Дори не мога да преценя колко различни животи сме изживели всички тенисисти от Балканите досега. Знам обаче, че представяме нашите страни с голяма гордост и го смятаме за едно от най-важните неща в кариерите си.

Винаги съм бил горд да играя под флага на моята страна, с цялото уважение и гордост. Много е трогателно, че имаме тази възможност. Особено, когато се изявяваме за нашите национални отбори, което за съжаление е по-рядко, отколкото ни се иска", отбеляза той.

"Това, което отличава всеки един от нас е, че сме големи състезатели, че обичаме да печелим с хъс. Какъвто и да е резултатът от мачовете, ще се насладя на преживяването и вярвам, че качеството на тениса ще бъде по-важно от характерната ни страст", посочи още Димитров. Самият той постигна изключително драматична победа срещу Стефанос Циципас на полуфинала, като отчете няколко ключови моменти за успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички