Григор Димитров определи ключовия гейм, който му е помогнал за достигането на финал в Париж


Григор Димитров определи ключовия гейм, който му е помогнал за достигането на финал в Париж
Снимка: Getty Images

2310 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе изключително емоционален и развълнуван след поредния си драматичен мач в Париж. Гришо победи в три сета Стефанос Циципас и се класиран на финал на Мастърса, където ще се изправи срещу легендата в тениса Новак Джокович.

Григор Димитров - Новак Джокович: Финалът в Париж е в перфектно за България време

Какво си е казал преди тайбрека?

Първата ни ракета имаше и не малко трудни ситуации срещу гръцкия тенисист, но сподели какво му е помогнало, за да преодолее този полуфинал.  "Той сервираше много добре във втория и в третия сет. Не успявах да вляза в много разигравания на негов сервис. Когато стигнахме до тайбрека и той започна си казах: "Окей, той играе много солидно. Аз самият правя много добри неща и също съм стабилен през целия мач. Така че трябва да се съсредоточа върху нещата, които съм направил добре", сподели Григор.

"Имаше няколко сервиса, които разчетох много добре. Чудесни ретури, атака на топката. И изведнъж бях далеч напред в тайбрека, което изигра голяма роля", допълни той.

Ключовите моменти в двубоя

Григор все пак отличи няколко момента, които са били ключови за успеха му. "Имаше геймове, в които и двамата сервирахме невероятно. Мисля, че геймът, в който се измъкнах от 15:40 в третия сет, бе много важен гейм. Той изигра ключова роля за мен, защото посоката на мача можеше да се промени напълно и да го изпусна.

Това бе един от тези мачове, в които и двамата имахме шанс да спечели. Смятам, че и в предишните ни мачове винаги е било така. Познаваме добре играта си и в същото време имаше моменти, в които той взимаше превес, после аз, после той. Просто мисля, че във важните моменти в мача бях много, много солиден". А след двубоя Григор полудя от кеф и изригна с мощен лъвски вик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички