ВИДЕО: Момент в сянка: Господ бе БЪЛГАРИН при "скритата" точка, спечелила мача за Григор Димитров


ВИДЕО: Момент в сянка: Господ бе БЪЛГАРИН при "скритата" точка, спечелила мача за Григор Димитров
Снимка: GettyImages

11272 0

Григор Димитров изигра поредния си ужасно драматичен двубой в Париж. След като до момента ни поднесе драми с всичките си опоненти, изключение не направи и дуелът със Стефанос Циципас. В може би най-тежкият за Гришо мач до момента той успя да оцелее срещу гръка и спечели в 3 сета, а кулминацията беше в тайбрека на 3-ия сет. 

Целунатата от Господ топка, гарантирала триумфа на Гришо 

След като загуби тайбрека във втория сет по категоричен начин, Димитров не остави нищо на случайността. 

Световният №17 беше пределно концентриран да не изпусне и този тайбрек от контрол, а при 3:0 в своя полза Димитров демонстрира защита, която до голяма степен му сепчели частта и двубоя. 

Точката, която прати Григор Димитров на финал в Париж

Циципас успя да влезе по-добре в разиграването и "разходи" Димитров по целия корт, опитвайки се да финишира разиграването с атака при мрежата и бекхенд воле. Със сетни усилия Димитров успя да спаси много бързата топка, опитвайки защитен лоб. Като по чудо, топката кацна буквално на милиметър на основната линия, като Циципас едва върна топката - последва смач от основната линия и категоричен аванс от 4:0 в тайбрека. 

В следващата точка отново гръкът опита по-активна игра, но с поредния си магически минаващ удар Гришо съвсем отказа своя опонент (двете точки една след друга вижте във видеото под статията). 

С финалната точка в двубоя Гришо изригна в епична радост, осъзнавайки че достига първи финал на Мастърс от 2017 година насам. След като изгледате видеото, можете да видите и първите много емоционални думи на Григор Димитров след победата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички