Григор Димитров призна колко му е тежко, надява се да не се стига до операция


Григор Димитров призна колко му е тежко, надява се да не се стига до операция
Снимка: Getty Images/Guliver

2160 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира контузията си, заради която отпадна на два турнира от Големия шлем през тази година - първо на Откритото първенство на Австралия (Australian Open), а след това и на Ролан Гарос (вижте подробности).

"За жалост два от турнирите за Големия шлем завършиха така. Може би трябва да направя стъпка назад и да започна да се подготвям по малко по-различен начин. Може би трябва да седнем с отбора и да помислим какво не правим правилно в момента. Очевидно в един от най-важните моменти, и то при такъв резултат, просто тялото ми не издържа. Няма смисъл да стоя в мача.

Със сигурност още на демонстративния турнир тогава нямах самата настройка и бях малко притеснен – не знаех колко време ще издържа на корта. За днешния мач нямам какво повече да кажа освен от това: опитах се до края, знаех че ми трябва само една точка – имах възможността на форхенд, пропуснах я и това е. Случилото се е случило, стана в такъв момент, в който аз не очаквах, нищо не мога да направя в момента" - започна българинът пред БНТ.

"Ако бях победил, със сигурност щях да продължа участието си. Има два дни, което е голямо предимство. Утре нямаше да играя, сигурно щях да почина. Но можем само да гадаем. Днес се случи в такъв момент, друг ден можеше да се случи още в самото начало или въобще да не мога да изляза на корта. Може би е хубаво, че така стана, понеже ще имам време да разбера точно какво е" - продължи Димитров.

След това Григор засегна тема, с която изплаши цяла България, но все пак призна, че се надява да не се стига дотам - операция: "Първо, не знаем въобще какво точно е, знаем само, че мускулът се схваща постоянно, когато започна да играя. Това е единственото нещо, което знаем. Когато имам повече време в следващите дни с докторите, ще мога да разбера какви мерки трябва да взема, да се надяваме, че няма да се стига до операция, но следващата седмица може би ще знаем повече. За момента няма смисъл да гадая и да отивам в други мисли" - завърши той.

30-те най-красиви удара на Григор Димитров (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички