Григор Димитров за Хасково, Лолита и ваксините срещу коронавирус


Григор Димитров за Хасково, Лолита и ваксините срещу коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

11768 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е в родния си град Хасково, където ще посрещне своя 30-и рожден ден в компанията на половинката си Лолита Османова и своето семейство. Гришо тренира на кортовете у дома заедно със своя баща. На заниманието имаше представители на медиите, пред които Димитров говори.

"Това (Хасково) е много специално място за мен. Всеки път, когато се прибирам изпитвам доста особени чувства. Не исках никъде другаде да си празнувам рождения ден освен тук. Може би това не беше част от плана, но след отпадането от Рим усетих, че мога да го направя. Имах време да тренирам, да вляза във форма. Гледам да се насладя на момента, да видя родителите си, да покажа на приятелката си откъде съм. Не сме решили още къде ще празнувам рождения си ден. 

"Гледам да стоя фокусиран за Женева. Последните няколко седмици бяха доста трудни за мен. Тренирах много и мачовете не се случваха по начина, който исках. Това е тенисът. Мисля че играя добър тенис. Последните 2-3 години за всеки спортист бяха и все още са доста странни. Нямаме тази подготовка, която сме имали. Усеща се много различна настройка за мачове и тренировки" - започна Димитров.

След това той заговори за ваксините и дали ще помогнат, или навредят на спортистите: "Още не съм се ваксинирал. Преценяме ситуацията в момента. От другата седмица имаме други правила в ATP. Трябва да изчакаме. Всеки си върши работата доста пълноценно, не само в отбора, но и в ATP. В момента само по един час излизаме и се разхождаме, което за нас прави огромна разлика. През последната година само кортове, хотел, кортове, хотел. Не е от най-приятните неща. Също без публика. Това е най-лошото нещо.

Никога не съм искал да вкарвам в тялото си нещо, което е забранено - в тази ситуация не знаем какво представляват ваксините, така че съм по-скоро за "не", но всеки един ден излизат нови правила. Трябва да изчакаме да видим нашите директори. Само те могат да поставят това правило. Вече почти нямам антитела. Беше почти преди година. Трябва да се пазя в момента. Никой не е застрахован. Имах приятели, които си бяха сложили ваксината и до ден днешен са добре, но имах и такива, които хванаха вируса отново" - заяви още българинът.

А кой ще е първият съперник на Григор Димитров в Женева?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички