Григор Димитров започва срещу непознат американец на Ролан Гарос


Григор Димитров започва срещу непознат американец на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1439 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу американския тенисист Маркос Гирон в първия си мач от Откритото първенство на Франция, което започва тази неделя. Това отреди тегленият този следобед жребий за основната схема на турнира.

27-годишния Гирон заема 82-ро място в световната ранглиста и има едва 16 победи на ниво АТП в цялата си кариера, а върховият му ранкинг е номер 70 от началото на април тази година. До този момент Димитров, който е поставен под номер 16 в схемата, не е играл с Гирон.

При успех българският тенисист ще срещне уругваеца Гуидо Пея или квалификант, а първият поставен тенисист, който може да застане на пътя на Димитров в трети кръг, е чилиецът Кристиан Гарин.

През 2020 Григор за първия път в кариерата си достигна осминафиналите на Ролан Гарос, а ако успее да стори това и през тази година, то той може да срещне втория поставен в схемата Данийл Медведев от Русия.

Григор Димитров е единственият български представител в основната схема на Ролан Гарос, след като Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Елица Костова и Димитър Кузманов отпаднаха в квалификациите.

Григор не се намира в особено добра форма през сезона на клей, като постигна едва три победи. За последно българинът взе участие на турнира на клей в Женева, където загуби от Пабло Куевас. След това Димитров отказа участие на друг турнир, като причината бе контузия в гърба, за която не е ясно дали е отшумяла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички