Малшанс: Григор Димитров изтегли "късата клечка" - започва в Ротердам с Карацев


Малшанс: Григор Димитров изтегли "късата клечка" - започва в Ротердам с Карацев
Снимка: Getty Images

1635 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров започва участието си на турнира в Ротердам (който е част от сериите ATP 500). Хасковлията е непоставен, което предполагаше труден съперник още на старта, но извади късмет и жребият му отреди среща с квалификант.

От възможния избор за квалификанти обаче Гришо попадна точно на Аслан Карацев - вероятно най-трудният съперник. Руснакът се справи със 7:5, 7:5 с Родионов. Опциите пред Гришо за опонент бяха следните:

Аслан Карацев, Куентен Алис, Грегоар Барер, Николоз Басиашвили, Микаел Имер, Роман Сафиулин, Констан Лестиен, като в крайна сметка ще премери сили именно с руснака.

Любопитното е, че двамата играха един срещу друг отново в първия мач на Димитров, но на далеч по-престижен турнир - Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Сега двамата ще излязат един срещу друг за четвърти път, като българинът е с предимство от 2:1 спечелени мача (победата на Карацев е в мач, в който Димитров игра контузен).

Програмата на Централния корт започва в 12:00 часа със срещите Лойд Гласпул/Хари Хелиовара - Петрос Циципас/Стафнос Циципас и Ришар Гаске - Пабло Кареньо Буста. След техния край идва ред на Димитров и Карацев, които ще излязат един срещу друг не преди 15:30 часа българско време. Наскоро пък Григор Димитров получи добра новина и за Индиън Уелс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички