Като малко дете: Искреният кеф за Григор и мощният лъвски рев след големия успех в Париж (ВИДЕО)


Като малко дете: Искреният кеф за Григор и мощният лъвски рев след големия успех в Париж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4858 0

Григор Димитров постигна фамозен успех над Стефанос Циципас на полуфинала на турнира в Париж, част от сериите "Мастърс". Българинът се наложи с 2:1 сета (6:3, 6:7(1), 7:6(3) и си осигури втори финал на турнира от този калибър. Емоцията на българина веднага след победата не остана незабелязана.

Лъвският рев след...

Веднага след победната точка Григор подскочи от щастие и изрева като истински "лъв". Емоцията му сама по себе си показва колко всъщност е означавал този успех за най-добрия ни тенисист.

Димитров се добра до успеха, и това, че имаше два пъти по-малко асове от опонента (6 срещу 12) - не му попречи. Гришо се отчете и с повече двойни грешки при 2:1. Въпреки това, така и не бе пробит в нито един гейм от всичките, като това се оказа ключово за победата му.

Ключовият момент в третата част дойде в третия гейм. Тогава Григор отрази цели четири точки за пробив пред съперника, включително и две поредни при 15:40. Във всички останали геймове подаващият нямаше особени трудности.

По този начин Григор си осигури участие на финал от "Мастърс" за втори път в своята кариера. В решаващия мач той ще спори за отличието с победителя измежду Новак Джокович - Андрей Рубльов.

"Григор, Григор, Григор": Целият тенис свят празнува с Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички