Григор Димитров - Новак Джокович по ТВ: Къде и кога да гледаме големия двубой?


Григор Димитров - Новак Джокович по ТВ: Къде и кога да гледаме големия двубой?
Снимка: Guliver/GettyImages

10783 0

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отново среща едно от най-тежките си препятствия по пътя към триумфа на турнира "Мастърс" в Рим в лицето на Новак Джокович. Двамата се изправят лице в лице в мач от третия кръг на надпреварата.

Димитров - Джокович

Първата ни ракета среща световния номер 1 за 12-ти път в кариерата си. Към момента статистиката далеч не е в полза на българина, който записва едва 1 победа срещу легендарния сърбин. Освен всичко друго, тя идва преди цели 10 години в Мадрид. Положителното в случая е, че успеваемостта за двамата в преките им двубои на червени кортове е 50 на 50.

Пътят на двамата

В предходния кръг Димитров се справи със Стан Вавринка след малко над час и половина игра и успех с 6:4, 7:6 (3) срещу именития му швейцарски противник.

Ноле от своя страна не показа много убедителна игра срещу аржентинеца Томас Етчевери - 7:6 (5), 6:2. Той все още се възстановява от контузия в дясната си ръка, но продължава да бележи победи на корта. Преди срещата сърбинът заяви категорично, че няма да подцени своя "балкански брат".

Победата на Григор над Вавринка му донесе положителен баланс в срещите му във Вечния град (11 на 10). Статистиката на Джокович обаче е далеч по-впечатляваща. Световният номер 1 има на сметката си 65 победи и 10 загуби на тази настилка в италианската столица. Освен тях, той печели 6 титли и винаги е стигал поне до 1/4-финалния етап от надпреварата.

Къде и кога да гледаме двубоя?

Събитията на Централния корт в Рим стартират в 12:00 часа с мач между Каролина Мухова и Камила Джорджи и продължават Ига Швьонтек - Леся Цуренко. Веднага след тях излизат и драмата балканци. Срещата ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на Макс Спорт 1. Ако нямате възможност да гледате, може да проследите дуела Григор Димитров - Новак Джокович НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички