По пътя към втората: Най-красивите моменти от единствената победа на Димитров над Джокович (ВИДЕО)


По пътя към втората: Най-красивите моменти от единствената победа на Димитров над Джокович (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3121 0

Броени часове остават до 13-тия професионален двубой от съперничеството между ракетите №1 на България и на целия свят: Григор Димитров - Новак Джокович.

Насроченият за около 12:00 часа двубой между именитите тенисисти в неделя е част от 1/16-финалите на турнира в Рим и ще може да го проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! До този двубой съперниците стигнаха след успехи над Вавринка и Етчевери, като и двамата не дадоха и сет, съответно на швейцареца и аржентинеца.

История на съперничеството

Любопитно е да се отбележи, че в рамките на 12 изминали срещу между Димитров и Джокович, то българинът разполага само с един успех, който датира от 7-ми май 2013 г. и е едва трети между двамата, първи от които на клей. 

Сега хасковлията ще опита да детронира миналогодишния шампион на Рим, който спечели надпреварата 6 пъти между 2008 и 2022 г. 

Димитров може единствено да се мотивира допълнително за битката в неделя от успеха си на клей от Мадрид на Джокович, след като тогава надделя след цели 3 часа и 8 минути в изумителен двубой с два тайбрека. 

Вижте заканата на Григор Димитров към Новак Джокович!

Насладете се на най-красивите и ключови моменти от въпросния успех на Гришо във ВИДЕОТО:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички