Две точки от Григор - Стан: Запазената марка на Димитров + краха за Вавринка (ВИДЕО)


Две точки от Григор - Стан: Запазената марка на Димитров + краха за Вавринка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2904 0

Първата ракета на България в тениса Григор Димитров се справи със Станислас Вавринка в два сета на старта на турнира в Рим - част от сериите "Мастърс 1000". Швейцарецът се отличи с твърде много непредизвикани грешки, които не му оставиха шанс.

Това красноречиво се видя и в тайбрека, където първо на свои подавания Вавринка приключваше разиграванията по детински начин, а в заключителните точки това отново се появи и даде сета на Димитров - точно след двата отразени мачбола от Стан.

Самият двубой приключи именно по този начин. Двамата разменяха удари от основната линия и след няколко такива Вавринка изпрати своя бекхенд в аут по дължина.

Разбира се, далеч не трябва да омаловажаваме и това, което Гришо стори. Той показа впечатляваща на моменти игра в защита, а отделно от това, с изключение на един лек спад във втория сет, бе достатъчно стабилен в останалите аспекти.

По-долу в материала можете да видите една от хубавите точки на Димитров на мрежата, както и разиграването, с което приключи сблъсъкът. След мача пък Григор Димитров се закани на Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички