Желанието на Карлос Алкарас, което автоматично значи отпадане за Григор Димитров


Желанието на Карлос Алкарас, което автоматично значи отпадане за Григор Димитров
Снимка: Getty Images

3688 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа на Мастърс 1000 турнира в Рим. Още във втория си мач във Вечния град обаче хасковлията ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович. Двамата са се изправяли над 10 пъти един срещу друг, като българинът има само един успех.

След сблъсъка си с Томас Мартин Ечевери сърбинът сподели, че тепърва трябва да намери ритъма си, тъй като не е играл много на клей през годината.

"Все още не съм играл много на клей тази година, така че тепърва ще трябва да намеря ритъма си. Хубаво е, че победих много солиден играч, който се представя добре на тази настилка. Томас е много обещаващ тенисист и съм сигурен, че ще постигне големи неща. Винаги е трудно, когато играеш срещу някого за пръв път.

Това важи особено за началото на подобни мачове, тъй като нямаш никаква информация за ударите на опонента и начина, по който се движи по корта. Гледах записи от негови мачове, разбира се, но е различно. Започнах слабо в първия сет, но като цяло съм доволен от играта си" - заяви Ноле след победата.

Джокович е фаворит за спечелването на трофея заедно с Карлос Алкарас. Именно испанецът пък си пожела да се срещне със сърбина на финала. Разбира се, това автоматично би значело Ноле да отстрани първата ракета на България Григор Димитров.

"Да играя в един турнир с Новак е страхотно, тъй като ще имам възможността да го гледам отблизо и да науча нещо от него. За тениса винаги е хубаво възможно най-много топ играчи да участват в една надпревара. Надявам се да играя срещу него на финала.

Винаги съм казвал, че трябва да се стараеш да се учиш от всички, така че това би било чудесна възможност за мен" – сподели шампионът от US Open на пресконференцията преди старта му в Рим.

След победата над Вавринка пък Григор Димитров бе уверен за сблъсъка с Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички