Григор Димитров иска от същото: Боят над Джокович в Мадрид преди 10 години (ВИДЕО)


Григор Димитров иска от същото: Боят над Джокович в Мадрид преди 10 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

2107 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу емблема на тениса за 21-ви век - Новак Джокович. Това ще бъде 11-и сблъсък между тях, като до момента сърбинът е спечелил девет от тях срещу само един за хасковлията.

Победата за Димитров идва преди почти 10 години - през юни 2013-а. И докато сега двамата ще се срещнат на хард на Australian Open, то тогава двубоят се състои на клей - в испанската столица Мадрид. Мачът както сега, така и тогава - 1/16-финал.

Първият сет продължава час и седем минути. При 3:3 сърбинът сервира и отразява четири брейкпойнта, за да поведе с 4:3. Впоследствие в следващите три гейма самият той изпуска един, печели подаването си, а след това пропуска още един, който се явява и сетпойнт.

Двамата си разменят по един пробив и се стига до тайбрек. В него Гришо прави два поредни минипробива във възлов момент и печели с 8:6, след като Ноле води с 6:4 и пропуска два сетпойнта. Следващият сет е дори още по-продължителен - 1 час и 25 минути.

Двамата пропускат общо три точки за пробив в първите няколко гейма, след това си разменят по един пробив и в крайна сметка печелят подаванията си до края без особени затруднения. Стига се до по-продължителен тайбрек обаче.

В него си разменят по минипробив и първо сърбинът има сетпойнт, а след това на сервиране на Джокович Григор има мачпойнт. Не съумява да се възползва. Следват още два сетпойнта за Ноле, който се възползва от втория.

Последната част приключва далеч по-бързо в сравнение с предните две - за 36 минути. Тогавашният номер 1 в света допуска да бъде пробит още в първия гейм, като печели само точка на собствен сервис, след което пропуска три брейкпойнта. При 3:5 за Димитров Джокович сервира за оставането в мача, но по подобие на първия гейм в сета - прави само една точка на собствен сервис и губи. Можете да видите ВИДЕО с интересни моменти от срещата по-долу в материала.

Сегашният мач между двамата ще започне след часове. Вижте в колко и по коя ТВ да гледаме Григор Димитров - Новак Джокович на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички