Григор Димитров смаза Ласло Джере и вече чака Новак Джокович в третия кръг на Australian Open 2023


Григор Димитров смаза Ласло Джере и вече чака Новак Джокович в третия кръг на Australian Open 2023
Снимка: Getty Images

14229 0

Най-добрият роден тенисист - Григор Димитров, се класира за 3-ия кръг на Australian Open, след като се разправи в 3 сета (6:3, 6:2, 6:0) със сърбина Ласло Джере

Битката на Гришо срещу 68-ия в света продължи едва 1 час и 34 минути, а българинът реализира общо 6 пробива и в същото време не предостави нито една възможност за такъв на днешния си съперник.

*В третия кръг в Австралия Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Новак Джокович - Енцо Куако. Този двубой ще стартира около 10:30 часа в днешния 19 януари!

Статистика от Григор Димитров - Ласло Джере:

Асове: 9-4

Двойни грешки: 2-7

% вкаран първи сервис: 60-48

% спечелени точки на първи сервис: 86-63

% спечелени точки на втори сервис: 64-34

Уинъри: 19-12

Непредизвикани грешки: 16-44

Общо брой спечелени точки: 86-49

РАЗВОЙ НА МАЧА

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор сервираше първи, но не стартира убедително и допусна изоставане от 0:30. След това обаче записа един Ас и спечели едно дълго разиграване за 30 равни. Последваха още две бързи точки и така българинът взе първия гейм.

2:0 ПРОБИВ! - Гришо дръпна с 30:0, а след това стигна до първа точка за пробив при 40:30, но сърбинът я отрази. Бекхенд в мрежата на Ласло осигури втори шанс за брейк и този път Димитров го грабна!

3:0 - При 15:15 Григор записа втори Ас, но след това допусна двойна грешка за 30 равни. В крайна сметка успя да затвърди пробива си на 30, благодарение на две грешки на Ласло.

3:1 - Сърбинът спря пропадането, печелейки подаването си на 15.

4:1 - Григор записа две директни точки, една двойна грешка и спечели сервис гейма си на 15.

4:2 - Ласло Джере взе подаването си на 30. Българинът имаше възможност да докара нещата поне до 40 равни, но прати форхенд в мрежата.

5:2 - Гейм на 15 за Гришо, в който показа много солидна игра от основната линия и спечели две дълги разигравания. 

5:3 - Димитров стигна до сетбол при аванс от 40:30, но след това изпрати един сечен бекхенд в мрежата. Впоследствие Джере затвори гейма с две поредни точки.

6:3 - Григор Димитров имаше два сетбола при 40:15, реализира втория от тях и така спечели първия сет!

ВТОРИ СЕТ

1:0 ПРОБИВ! - Прекрасен старт на втория сет за нашето момче - пробив на 30, а в същото време сърбинът започна да показва признаци на раздразнение.

2:0 - Пробивът е затвърден на 15!

2:1 - Ласло стабилизира играта си с разнообразни удари и спечели сервис гейма на 15. 

3:1 - Макар и с леки колебания, Григор отново дръпна с два гейма, затваряйки подаването си на 30.

4:1 ПРОБИВ! - След много здрава битка за всяка топка в петия гейм, Димитров стигна до 40 равни, а след това и до точка за пробив, която сърбинът му подари с непредизвикана грешка.

5:1 - Брейкът е затвърден на 15!

5:2 - Ласло дръпна с 30:0, но след това прибърза с два форхенда и ги изпрати в аут за 30 равни. Последва прекрасен ретур от Григор, който му осигури сетбол. Съперникът обаче заложи на сервис-мрежа и неутрализира възможността. Българинът стигна и до още две точки за пробив, но не се възползва от тях, а в крайна сметка Джере успя с кански мъки да остане във втория сет.

6:2 - Гейм на 15 и втори сет в актива на Гришо!

ТРЕТИ СЕТ

1:0 ПРОБИВ! - Идеален старт на третия сет - брейк на 15! Като че ли Ласло Джере бе получил лека контузия, заради която силата в ударите му намаля значително...

2:0 - Непредизвиканите грешки на сърбина зачестиха и Григор затвърди пробива си на 15.

3:0 ПРОБИВ! - Световният №68 видимо изпитваше някакъв дискомфорт, от който не само силата на ударите му пострада, но и самото му движение по корта. Нов пробив за Гришо, отново на 15.

4:0 - Пробивът е затвърден на 0!

5:0 ПРОБИВ! - Мачът определено се доиграваше и след пробив на 15 Григор получи възможност да сервира за крайния успех.

6:0 - Гейм на 0 и край на мача!

Григор Димитров - Ласло Джере по ТВ: къде да гледаме мача от Australian Open?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Четири от шестте четвъртфинала на Димитров на турнири от Големия шлем са именно на Australian Open, което го прави най-успешния "мейджър" за българина. През миналата година обаче изненадващо отпадна от Беноа Пер още във втория кръг.

Сърбинът прекрати серия от пет поредни мача, в които неизменно губи на Australian Open. Той успя да отстрани Зизу Бергс, за да си осигури мач с Димитров. Победителят измежду двамата почти със сигурност ще срещне Новак Джокович в следващия кръг.

Гришо и Ласло Джере ще премерят сили в последен двубой от корта 1573 Arena. Програмата там започва със срещата на двойки Кулхов/Скупски - Бублик/Смит в 02:00 часа българско време. Не преди 04:00 часа пък ще започне Бен Шелтън срещу Николас Джари.

След тях следва и срещата между дамите Юлия Путинцева - Каролина Плишкова, като след нейния край на корта ще излязат Григор Димитров и Ласло Джере. Трябва да отбележим, че никога до този момент двамата състезатели, разделяни от 40 места в световната ранглиста, не са се срещали един срещу друг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички